avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obligatii proprietar contract comodat sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obligatii proprietar contract comodat sediu social

Buna ziua,

Cineva m-a rugat sa facem un contract de comodat ca sa isi poata deschide o firma cu sediul in apartamentul meu , fara sa il foloseasca , doar sa aiba o adresa pentru sediu.

Eu locuiesc acolo si as vrea sa stiu ce implica asta .

Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 10:19, 6 Iulie 2011
Contractul facut va trebui inregistrat la finante. Este un caz aparte al contractului de inchiriere, cu chiria zero. Se obtine astfel si o confirmare din partea autoritatilor, exista o data certa de incepere a contractului.
Va fi necesar totusi acordul vecinilor. In conditiile in care nu se va desfasura practic nici o activitate la acea adresa, vecinii isi vor exprima acordul (in mod normal)
Pot sa specific ca nu se va desfasura activitate in apartament ? ma pune pe mine la adapost de diverse probleme ale societatii ? Pentru ca asta vreau sa stiu , daca ma implica cumva in problemele societatii si daca am vreo obligatie cu privire la spatiu , sa ma bazez doar pe vorbe sau sa precizez in contract ca nu se ocupa spatiul , ci doar in acte are acest sediu.

Multumesc
Pentru proprietar nu are nicio importanță dacă își desfășoară activitatea sau nu sau orice ar face administratorul firmei sau firma.

Pentru proprietar este absolut irelevant.

Să nu semnați niciun act, decât contractul de comodat!

Dacă semnați alte acte... o faceți pe riscul dvs.

Înainte de a semna, întrebați!

Alberto Kurtyan
Eu vreau sa stiu daca sunt obligata sa primesc in apartament angajatii firmei sau administratorul si daca trebuie sa precizez ca nu in contract .

Va multumesc
Pai daca nu aveti incredere in acesta treaba mai bine nu va mai legati cu ei. Nu, de fapt nici nu stiu ce ar cauta ei in casa la dumneavaostra ca doar activitatea firmei presupun ca se va desfasura pe la un punct de lucru, in alta parte. Acolo la dumneavostra vor veni toata corespondenta firmei si toate comunicarile cu institutiile statului si alti parteneri comerciali. E de fapt o adresa de corespondenta oficiala pentru firma. Poate tot acolo vor veni si organele de control cand vor sa controleze firma, dar dumneavostra anuntati proprietarul telefonic si gata.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Sediu firme intr-un apartatment fara acordul proprietarului dana_b1702 dana_b1702 In urma cu cateva zile pe adresa mea de domiciliu au sosit 2 plicuri de la Administratia Finantelor Publice pentru 2 societati care au sediul in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Sediu firma pe locuinta ipotecata? irina_vasea irina_vasea buna tuturor , am nevoie inca o data de ajutorul expertilor , am luat un apartament cu ipoteca pe 25 de ani si acum ma roaga o ruda sa isi faca firma ( ... (vezi toată discuția)
Sediu social rasvan_racaru rasvan_racaru Problema mea sta in felul urmator.Fostul chirias a plecat din spatiu iar acum nu mai poate fi gasit nici la adresa din buletin,nici la telefon in consecinta ... (vezi toată discuția)