avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sediu social

Problema mea sta in felul urmator.Fostul chirias a plecat din spatiu iar acum nu mai poate fi gasit nici la adresa din buletin,nici la telefon in consecinta contractl sa reziliat dat sediul social al firmei a ramas tot la aceasta adresa.care sunt pasi de urmat pentru a a scoate firma de la aceasta adresa avand in vedere ca pe cale amiabila nu se poate deoarece nu poate fi contactat.In asteptarea unui raspuns prompt.Multa stima!
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 00:19, 14 Mai 2010
Mergeti la Registrul Comertului si dati o declaratie de retragere acord sediu.
Chiar si asa, insa, veti mai primi in continuare corespondenta firmei, pana cand va fi inregistrat la Reg. Com. sediul nou.
Mergeti la Registrul Comertului si dati o declaratie de retragere acord sediu.

Practic dvs ati facut asa ceva ?? si care a fost rezultatul ??
care sunt pasi de urmat pentru a a scoate firma de la aceasta adresa avand in vedere ca pe cale amiabila nu se poate

1 Nu stiu cu ce va deranjaza ca exista o societate com cu sediul in spatiul dvs ?
2 Daca soc nu doreste sa isi mute sediul puteti cere dizolvarea acesteia in conformitate cu art 237 din L 31/1990- dar problema nu se rezolva asa de repede !
Multumesc pentru raspuns
Dacă prin "acord" vă referiţi la "acordul de la vecini", atunci acesta poate fi retras doar de către emitenţi, adică de vecini, nu de către proprietar.

Un contract de comodat/închiriere nu poate fi "retras", ci reziliat. Acest lucru se face doar în instanţă sau unilateral în baza clauzelor.

Chiar si aşa, acest lucru nu are niciun efect automat asupra societăţii, care va figura doar cu sediu expirat.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
Albert Kurtyan, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu firme intr-un apartatment fara acordul proprietarului dana_b1702 dana_b1702 In urma cu cateva zile pe adresa mea de domiciliu au sosit 2 plicuri de la Administratia Finantelor Publice pentru 2 societati care au sediul in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Obligatii proprietar contract comodat sediu social R.Maktub R.Maktub Buna ziua, Cineva m-a rugat sa facem un contract de comodat ca sa isi poata deschide o firma cu sediul in apartamentul meu , fara sa il foloseasca , doar ... (vezi toată discuția)
Obligarea unei firme la schimbarea sediului social în acte mao175 mao175 Va salut! Va expun mai jos situatia mea in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat. Partile sociale ale unei firme pe care am infiintat-o cum mult timp in ... (vezi toată discuția)