avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Este situatie de incompatibilitate sau nu?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Este situatie de incompatibilitate sau nu?

O persoana numita ca sef de serviciu in cadrul Serv. public comunitar de ev. pers., functionar public poate desfasura activitati de contabilitate a unor firme in timpul ... asa zis liber. As dori cadrul legal si comentarii. Pentru a fi numita in functie si a participa la ex. s-a modificat si conditiile ( din studii juridice prevazute la ex.anterioare acum s-a prevazut doar studii superioare) Multumesc..
Cel mai recent răspuns: filozoful , utilizator 19:50, 6 Iulie 2011
LEGE-CADRU nr. 284 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice

ART. 40
La data intrării în vigoare a prezentei legi, Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 279 din 21 aprilie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
3. La articolul 96, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 96. - (1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului."

Faptul ca sau modificat conditiile nu e nimic pentru ca e la latitudinea conducerii asta, numai ca trebuia sa indeplineasca si conditia de a avea master, daca e vorba de promovare.
Faptul ca desfasoara activitati de contabilitate in timpul liber si nu in timpul programului de lucru, atata timp cat nu are astfel de activitati in fisa postului si nu are clar, e perfect legal.
Dar...daca face contabilitate in timpul orelor de program...ii faceti o adresa scrisa conducerii in care le aduceti la cunostinta ce face sefa dvs. M-as mira cand Doamne mai are timp sa faca contabilitate ca la noi la SPCLEP e ca la casa de nebuni. Probabil ca sunteti personal mai mult ca nu vad cum.
Are timp berechet pentru contabilitate... este pe dinafara cu activitatea de ev. persoanelor s-au starea civila. Muncesc prostii iar sefa,care are relatii... doar asa a fost numita ..este in pom. (lucru recunoscut si pentru care nu face nimic pentru a se pune la punct cu legislatia). Traiasca partidul si....barbatii !!!!!. Multumesc pentru comentarii.
Se spune ca seful nu trebuie sa munceasca. Dar totusi... Nici cererile nu le vizeaza? Nici statisticile nu le verifica? Face contabilitate la serviciu? Daca da, faceti o nota informativa la judet. Sau trimiteti cetateni in audienta, pentru ca are o zi/saptamana obligatia de a da relatii cu publicul. Sau spuneti ca nu stiti sa rezolvati o speta. Sa-i vedeti macar reactia. Poate de jena se apuca de treaba. Desigur nu ne-am nascut invatati , dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa cercetam. Poate ca sunteti prea aspra. Activitatea de evidenta si de stare civila este deosebit de ampla de aceea trebuie sa o ajutati ca daca e de la contabilitate pana invata ceva la evidenta ii trebuie pe putin 2-3 ani. Asa ca...rabdare si tutun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca functionar public silviaiordache silviaiordache Buna ziua, am urmatoarea problema: sunt functionar public, angajat in cadrul compartimentului contabilitate al unei institutii publice(o primarie locala). As ... (vezi toată discuția)
Raportul dintre i.i. si functia publica. Tavi_S Tavi_S \'na seara ! Ma adresez dvs. in speranta ca ma veti putea lamuri in legatura cu o situatie mai delicata. D-nul Ion Popescu a infiintat o intreprindere ... (vezi toată discuția)
Fuctionar public forentina forentina Un functionar public la o primaire,la serviciul impozite si taxe locale,in calitatea sa de economist ,are dreptul de a incheia contract de munca cu timp ... (vezi toată discuția)