avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract munca functionar public
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract munca functionar public

Buna ziua,
am urmatoarea problema: sunt functionar public, angajat in cadrul compartimentului contabilitate al unei institutii publice(o primarie locala). As dori sa inchei un nou contract de munca cu timp partial pentru intocmirea evidentei contabile in cadrul unei scoli. Am cumva incompatibilitate in a incheia noul contract de munca?
Am citit Legea nr. 284/ 28.12.2010 art. 40 alin. 3 care prevede urmatoarele:
" 3. La articolul 96, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 96. - (1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului."

Acest text de lege imi reglementeaza cumva incompatibilitatea sau ar mai fi si altceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:59, 8 Noiembrie 2011
Acest articol nu este aplicabil in cazul situatiei dvs .. Legea nr.161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei prevede :
Art. 94. - (1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
....


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie de incompatibilitate? crimea crimea Sunt functionar pblic la o primarie , lucrez ca si contabila si datorita banilor putini castigati m-am decis sa mai tin contabilitatea la o societate ... (vezi toată discuția)
Functionar public - posibile incompatibilitati? ana_maria34 ana_maria34 Buna ziua, Sunt functionar public si am avut incheiate mai multe contracte cu un centru de cercetare si pregatire profesionala (finantat din venituri ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale pentru cumul de functii cory_r cory_r functionarii publici sant platiti pentru cumulul de functii ( daca da in baza carui art. de lege ) mentionez ca a doua functie nu are nimic comun cu prima si ... (vezi toată discuția)