avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie auto din germania. taxe?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie auto din germania. taxe?

Buna ziua.Doresc sa achizitionez o autoutilitara noua din germania ,printr-un credit de investitii de la o banca din tara.Firma din germania imi va factura auto cu tva? Tva-ul conform intelegerii cu banca nu este eligibil,deci trebuie sa il platesc eu. Cum pot achizitiona o auto fara sa platesc tva-ul? Eu sunt o firma neplatitoare de tva.Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
auricius, utilizator
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:01, 7 Iulie 2011
achizitia intracomunitara de mijloace de transport noi este intotdeauna taxabila in romania, deci furnizorul va emite o factura fara tva, iar dvs. va trebui sa platiti tva in romania, 24%, prin depunerea decontului special de taxa.
doar daca va inregistrati ca platitor de tva in romania, nu veti plati efectiv tva, in alte conditii nu.
xerxes,un nume istoric si o persoana bine documentata. Multumesc. Sa inteleg ca eu dupa ce platesc tva-ul nu il pot recupera niciodata de la stat? Chiar daca o cumpar de la o firma din Romania?
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
auricius, utilizator
daca ramaneti neplatitor de tva, nu aveti drept de deducere a tva, deci nu-l puteti recupera, deoarece la randul dvs. nu desfasurati operatiuni purtatoare de tva.
daca ulterior, depasiti plafonul de 119.000 lei si va inregistrati in scopuri tva, aveti dreptul la o ajustare a tva platite acum la achizitie, proportional cu perioada de ajustare ramasa in acel moment.
O singura intrebare si nu te mai deranjez. Firma este nou infiintata,inca nu a avut inca activitate,pot merge la fisc sa ma transform in platitor de tva pina sa incep investitia? Multumesc.
sigur ca da, prin optiune.

Alte discuții în legătură

Tva Ida-Maria Ida-Maria O societate comerciala platitoare de tva din 01.09.2008, prin depasirea plafonului de 35000euro, a avut un contract de vanzare cumparare pentru o cladire noua ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare roxanag roxanag O firma A (RO)-,inregistrata in scopuri de tva ,achizitioneaza marfuri de la B(GERMANIA,pj inreg.in scopuri de tva,pe care le revinde unei firme C(RO,pj ... (vezi toată discuția)
Plata tva la vanzarea auto de pe firma Edancin Edancin Buna ziua, detin o societate care acum este platitoare de TVA dar anul trecut, cand am achizitionat 1 auto din UE eram neplatitor de TVA asadar la momentul ... (vezi toată discuția)