avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori

buna ziua. Ma adresez in numele alcuiva , dar va rog ajutati-ma cu un raspuns .
Sunt divortat de un an , am doi copii si de comun acord i-au fost incredintati mamei.
Baiatul are 15 ani si fata 14. Pana acum doua sapt. am locuit impreuna si cu ex-sotia pana si-a gasit o locuinta si-a plecat impreuna cu cei doi copii.
dar a doua zi copiii s-au intors si locuiesc mai mult cu mine , in special baiatul.
Intrebarea mea este...ce trebuie sa fac si cui trebuie sa ma adresez sa cer incredintarea baiatului??? mentionez ca el este de-acord si pana la data de fata le-am platit regulat pensie alimentara. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 21:29, 5 Iulie 2011
Se poate adresa instantei cu o cerere prin care sa ceara reincredintarea minorilor ... avand peste10 ani vor fi audiati si copiii ... daca instanta va aprecia ca are conditii pentru crestere si educare si e in interesul minorilor, va dispune reincredintarea catre tata.
Formulati cerere de reincredintare minori la judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara vasilache-florinache vasilache-florinache Sunt tata, iar in urma divortului am obtinut custodia copiilor, o fata si un baiat. Acum, fata, la varsta de 15 ani si jumatate a ales sa mearga sa locuiasca ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu un sfat ionela86 ionela86 Traiesc cu un barbat de 8 ani,de 3 ani el a divortat,are 2 minori aflati in custodia fostei.Ea a plecat in strainatate unde lucreaza si si-a cumparat o casa.In ... (vezi toată discuția)
Reincredintarea minorei de 14 ani spre tata eceamihaela eceamihaela minora in varsta de 14 ani este in grija bunicilor care dupa cum spune toata lumea sunt sub orice critica de rai o pun la munca asta fiind la spart de lemne la ... (vezi toată discuția)