avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintarea minorei de 14 ani spre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintarea minorei de 14 ani spre tata

minora in varsta de 14 ani este in grija bunicilor care dupa cum spune toata lumea sunt sub orice critica de rai o pun la munca asta fiind la spart de lemne la carat greutati 'este limitata la lucrurile normale ptr varsta ei adica sa priveasca la tv /doar sambata si duminica ,mama este plecata in spania si vine doar 1 data pe an ,iar fata a cerut ajutorul tatalui sa o ia de acolo.o problema ar fi ca tatal nu este la zi cu pensia alimentara si daca sar putea sa nu le mai dea lor banii si sa ii puna intrun cont pe numele fetii .cum ar putea sa ia fata de acolo?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:06, 27 Aprilie 2012
Tatal fetei sa se adreseze cu o cerere catre instanta de tutela si sa solicite fie reincredintarea, fie acordarea autoritatii parintesti comune.
Daca instanta va gasi intemeiata cererea, analizand si concluziile anchetei sociale care va trebui efectuata la domiciliul minorei,ascultand si minora si tinand cont de interesul superior al minorei , va acorda custodia comuna sau o va incredinta tatalui,.
dar cu pensia alimentara ce se poate face?
Daca minora a fost incredintata mamei, tatal poate formula actiune in instanta prin care sa solicite exercitarea autoritatii parintesti in comun sau exclusiv de catre acesta, precum si stabilirea domiciliului minorului la domiciliul tatalui. Va trebui se faca dovada faptului ca minora este neglijata si mama nu-si respecta indatoririle pe care le are in calitate de parinte. In acest sens se va realiza si o ancheta sociala
ancheta sociala se face de la serviciul prinariei locale de unde locuieste fata?
In primul rand, avand 14 ani, minora poate singura sa inainteze o actiune prin care sa ceara reincredintarea catre tata, motivand prin argumentele pe care le-ati expus. Se pune insa problema incuviintarii parintilor.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
Adrian ALBU, Avocat

Alte discuții în legătură

Solicitare incredintare minor si supunere la plata pensiei alimentare janedoe2009 janedoe2009 Buna ziua, in anul 2010,in urma divortului, minora de10ani a fost incredintata mamei de comun acord.In decursul celor doi ani care s-au scurs de la ... (vezi toată discuția)
Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)
Cum imi iau minorul? Imparatul Imparatul Dupa codurile vechi exista reincredintarea copilului minor. Acuma, dupa noul cod civil, cum as putea sa-mi iau copilul inapoi sa-l cresc eu? Acesta printr-o ... (vezi toată discuția)