avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Coasigurat - cum se procedeaza?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Coasigurat - cum se procedeaza?

Buna ziua,

Medicul de familie mi-a spus ieri ca nu imi poate face nici trimitere si nici reteta compensata deoarece trebuie sa ma declar "coasigurat" la asigurarea medicala a sotului.
In perioada martie - iunie 2011, am fost angajata cu contract de munca, acum fiind fara ocupatie.
Ce trebuie sa fac, sa pot beneficia de calitatea de coasigurat?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 6 Iulie 2011
Ce v-a spus medicul. Sotul sa va treaca la deducere ca persona in intretinere. La firma va primi spre completare niste declaratii. De la Finante publice si de la serv. local de taxe si impozite luati adeverinta ca nu realizati venituri.
Pentru a deveni coasigurata soţului, va trebui să procedaţi în felul următor:
În primul rând, va fi nevoie să cereţi de la Administraţia Financiară un certificat din care să rezulte că nu obţineţi absolut niciun fel de venituri personale.
Apoi, titularul asigurărilor de sănătate (adică soţul dumneavoastră) va trebui să-şi anunţe angajatorul că vă are în întreţinere, semnând şi o declaraţie pe proprie răspundere în acest sens. Pe această bază, angajatorul va elibera o adeverinţă prin care va confirma că soţul dumneavoastră are toate plăţile la zi.

Următorul pas va fi o vizită la medicul de familie, care, pe baza actelor de mai sus, vă va înregistra în evidenţele cabinetului ca şi persoană coasigurată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta pentru casmb dani dani dani dani buna seara va rog frumos daca puteti sa-mi spuneti eu neavand un loc de muna daca pot beneficia de asigurare medicala pe baza adeverintei de salariat a ... (vezi toată discuția)
Informatii coasigurat pe asigurarea sotului andreeaghe andreeaghe Buna ziua! Sotul meu a renuntat la medicul de familie si doreste sa se inscrie la un alt medic de familie care sa fie aproape de casa. Intre timp, dorim ca ... (vezi toată discuția)
Care sunt conditiile si demersurile pentru a deveni coasigurat cas? virgil_xxl virgil_xxl Buna ziua. Am o mare nelamurire cu casa de asigurari de sanatate si am incercat sa ma informez prin telefon dar nici ei nu stiu exact... Problema sta in felul ... (vezi toată discuția)