avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta pentru CASMB
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta pentru CASMB

buna seara
va rog frumos daca puteti sa-mi spuneti eu neavand un loc de muna daca pot beneficia de asigurare medicala pe baza adeverintei de salariat a sotului meu
va multumesc
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 02:31, 11 Septembrie 2013
Soţia, soţul sau părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate medical, pot beneficia de toate facilităţile pe care le oferă o asigurare medicală, în calitate de coasiguraţi.
Statutul de coasigurat nu se obţine insa din oficiu. Pt a deveni coasigurata soţului, va trebui să procedaţi în felul următor:
1. În primul rând, va fi nevoie să cereţi de la Administraţia Financiară un certificat din care să rezulte că nu obţineţi absolut niciun fel de venituri personale.
2. Apoi, titularul asigurărilor de sănătate (adică soţul dumneavoastră) va trebui să-şi anunţe angajatorul că vă are în întreţinere, semnând şi o declaraţie pe proprie răspundere în acest sens. Pe această bază, angajatorul va elibera o adeverinţă prin care va confirma că soţul dumneavoastră are toate plăţile la zi.
3. Următorul pas va fi o vizită la medicul de familie, care, pe baza actelor de mai sus, vă va înregistra în evidenţele cabinetului ca şi persoană coasigurată. Dacă problemele de sănătate o vor impune, medicul de familie vă poate completa o trimitere către un medic specialist

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat - cum se procedeaza? Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Medicul de familie mi-a spus ieri ca nu imi poate face nici trimitere si nici reteta compensata deoarece trebuie sa ma declar \"coasigurat\" la ... (vezi toată discuția)
Asigurare in sistemul public de sanatate camellia_camy camellia_camy As dori sa va rog daca se poate sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare: In cazul in care sotia este incadrata cu carte de munca si plateste asigurarile la ... (vezi toată discuția)
Coasigurat lorelena1306 lorelena1306 Sunt casatorita si sunt casnica. Sotul meu lucreaza cu contract de munca. Cum as putea beneficia de serviciile de sanatate gratuite prin intermediul sotului? ... (vezi toată discuția)