avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dizolvare judiciara
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dizolvare judiciara

buna seara!
am avut o firma in 2007 si car e a avut activitate 6-7 luni si dupa nu am declarat-o falimentara. am gasit acum pe net k in luna a 3,2011 au fost depuse actele pt dizolvare judiciara. as dori si eu sa stiu ce inseamna asta si ce e de facut? mentionez k nu am platit impozitele cateva luni si ca eu sunt doar actionar la firma,administratorul este asociatul meu. ce se poate intampla in acest caz si ce e de facut???
multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:13, 6 Iulie 2011
Probabil nu se va intampla nimic.
Pe fond o sa se dizolve, dar face ANAF recurs si nu se mai dizolva.

De ce nu ati suspendat-o sau sa fi platit impozitele si sa o inchideti dvs.?
am plecat din tara si i-am tot spus asociatei mele sa faca ceva,dar se pare k nu a avut timp. pe mine ma intereseaza ce mi se poate intampla mie,eu fiind doar actionara 50% si asociata mea,administartorul firmei?
si daca nu se mai dizolva,ce o sa se intample dupa?
multumesc!
i-am spus asociatei mele,care este si administratorul firmei ,sa faca ceva in legatura cu firma,dar se pare ca nu a avut timp si eu am plecat din tara.
pe mine ma intereseaza ce mi se poate intampla sau ce e de facut si cine e tras la raspundere?
multumesc!
Nu vi se intampla nimic.
Daca nu se dizolva, o sa ramana in aceeasi stare ca si in ziua de astazi, doar ca o sa datoreze mai multe impozite:) oricum forfetarul nu se mai aplica, dar trebuie sa depuneti declaratiile periodice. Incercati sa o rezolvati intr-un fel: suspendare, inchidere, vanzare, cesionare actiuni catre celalalt asociat, macar sa iesiti dvs. din firma.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Dizolvarea este o stare a societatii indreptata spre lichidare-radiere din registrul comertului. Pana cand sentinta prin care s-a dispus dizolvarea societatii ramane irevocabila puteti initia demersuri in vederea salvarii acesteia prin recurs. Registrul comertului printr-o actiune concertata a chemat in judecata toate societatile comerciale care nu si-au depus situatia financiara pe anul 2008 si probabil va aflati in aceasta situatie. Chiar daca societatea comerciala ar fi avut activitatea suspendata, in acceptiunea ONRC situatiile financiare de sfarsit de an tot trebuiau depuse la registrul comertului. Problema poate sa fie delicata pentru viitor, in sensul ca si la ANAF s-ar putea sa va aflati in inactivitate fiscala iar in situatia in care doriti sa va infiintati o alta societate, PFA, II sau IF. Sfatul meu este sa consultati o persoana de specialitate in vederea evaluarii situatiei si stabilirii strategiei pe care doriti sa o adoptati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot desfinta o societate ignat ramona ignat ramona Buna, Am avut o societate si din 2007 nu au mai fost depuse la finante bilanturile ele fiind pe 0,societatea nu a mai avut nici o activitate din 2005.Cum se ... (vezi toată discuția)
Lichidare/radiere din oficiu ghileaovidiu ghileaovidiu Buna ziua, as dori sa stiu ce se intampla cu un SRL, prezentandu-va situatia mea. In anul 2008 - octombrie am infiintat o societate (SRL) ca si asociat unic. ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez societatea dizolvata? viorictin viorictin Am facut azi recurs la sentinta data anul trecut in martie privind dizolvarea societatii ptr nedepunerea situatiilor anuale pe 3 ani la registrul ... (vezi toată discuția)