avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lichidare/radiere din oficiu
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lichidare/radiere din oficiu

Buna ziua, as dori sa stiu ce se intampla cu un SRL, prezentandu-va situatia mea.
In anul 2008 - octombrie am infiintat o societate (SRL) ca si asociat unic. Fiind student am beneficiat si de o reducere masiva (in cazul in care asta conteaza). Aceasta societate nu a avut activitate niciodata , nu s-a eliberat nici o factura si nici nu s-a incasat cu vreo chitanta, insa in anul 2009 in luna mai daca nu ma insel s-a introdus impozitul forfetar. Acest impozit este neplatit pana in ziua de azi , acumuland o suma totala datorata bugetului de stat de 3400 lei.
Verificand situatia societatii pe site-ul Ministerului de Finante si pe site-ul Registrul comertului, aceasta figureaza in felul urmator:
- ONRC: functiune; bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2009
-ANAF: s-a inceput procedura de executare silita
Eu ca si administrator al societatii sunt student(am 25 ani) nu am nici un venit, nici macar carte de munca. De-a lungul timpului am auzit ca,daca timp de 3 ani societatea nu are activitate aceasta va fi radiata din oficiu, iar aici intervine si intrebarea mea, cum pot sa beneficiez de lichidare din oficiu ori ce procedura trebuie sa urmez ca sa "inchid" firma. Sunt constient de faptul ca era mult mai usor sa suspend activitatea societatii inaintea intrarii in vigoare a impozitului forfetar insa fapta e consumata, nu mai este cale de intoarcere.
Fiind un SRL , o societate cu raspundere limitata, exista posibilitatea ca suma catre bugetul de stat sa fie ceruta din partea administratorului? Atata vreme cat, nu am avut datorii catre nimeni, nu am avut plati neonorata catre nimeni, si nu era nici acest impozit de platit catre stat daca nu l-ar fi inventat ei.
Pe scurt: totul este pe zero, fara activitate insa fara sa solicit suspendarea activitatii la registrul comertului.
Doresc sa mai adaug , ca societatea nu are nimic in patrimoniu, iar sediul social este trecut apartamentul parintilor (aici avand domiciuliul si eu)
Ce mi se va intampla? Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
ghileaovidiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gheorghiubb , utilizator 10:11, 23 Februarie 2011
o sa-ti puna popriere pe bursa
e ok , insa acum un raspuns la modul serios daca se poate
e foarte serios, fiscul poate sa dispuna poprirea pe banii din bursa (daca ai), in rest o sa iti faca un cazier fiscal si ATAT.
eu am societatea dizolvata din cauza nedepunerii bilanturilor din ian.2009. ANAF -ul imi tot trimite scrisori de dragoste dar nu radiaza societatea. Cand si cum se va intampla acest lucru. ma pot alege ca administartor si cu cazier fiscal. Si daca da care sunt urmarile si cat timp voi avea cazier? multumesc
gheorghiubb a scris:

eu am societatea dizolvata din cauza nedepunerii bilanturilor din ian.2009. ANAF -ul imi tot trimite scrisori de dragoste dar nu radiaza societatea. Cand si cum se va intampla acest lucru. ma pot alege ca administartor si cu cazier fiscal. Si daca da care sunt urmarile si cat timp voi avea cazier? multumesc


In mod cert aveti in cazierul fiscal inregistrata fapta de declarare a inactivitatii fiscale a societatii pe motiv de nedepunere declaratii. Aceasta fapta nu se radiaza din certificatul de cazier fiscal decat dupa 5 ani de la data inregistrarii.
Mergeti la ANAF si solicitati eliberarea cazierului si veti vedea daca si ce fapte aveti inscrise in cazierul fiscal.

Alte discuții în legătură

Dizolvarea societate ContSters135817 ContSters135817 Buna ziua.Acum 3 ani mi'am deschis o societate comerciala, insa aceasta societate comerciala nu a functionat niciodata-am deschis'o pt ca eram student si ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate respectiv radierea societatii petrutza_sv petrutza_sv Buna, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Am o societate comerciala (unic asociat) scapa datorita impozitului forfetar. Nu am depus la Oficiul Registrului ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)