avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acte necesare pensionarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acte necesare pensionarii

Ce documente trebuie sa aibe la dosarul de pensiei un salariat care doreste sa se pensioneze pentru limita de varsta?
Mai precis avem un salariat care si-a facut dosarul de pensie, fara sa ceara vreo adeverinta de la locul de munca care sa ateste vechimea in munca, ci doar a mers cu carnetul de munca si a obtinut decizia de pensionare (stiut fiind faptul ca atunci cand obtii decizie de pensionare trebuie sa-ti inchei raporturile de munca).
Ma intereseaza daca societatea este in ilegalitate, avand in vedere ca acel salariat are decizie de pensionare, dar nu a venit sa-si inceteze contractul de munca inainte de a obtine decizia de pensionare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 7 Iulie 2011
daca sunteti bugetari aveti probleme. daca nu sunteti bugetari, aveti grija la calculul salariului. un pensionar la limita de varsta are dreptul la munca.
Suntem S.C., deci nu avem probleme.
Referitor la calculul salariului cum trebuie procedat?
Nu vad ce probleme sa aveti referitor la calculul salariului ... daca se va decide sa-si continue activitatea , atunci din salariu nu i se va retine contributia pentru somaj .

Nici la bugetari nu este nico problema decat daca exista posibilitatea sa nu poata cumula pensia cu salariul.... situatie in care i se va inceta c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent-pensie anticipata sau anticipata partiala!!! anabell anabell Buna ziua, Am si eu o intrebare, si v-as fi recunoscatoare daca as primi un raspuns cat mai curand: in cazul in care un salariat face o cerere catre ... (vezi toată discuția)
Controverse legate de adoptarea legii nr. 49/2010 Cornel  Vasile Cornel Vasile Sa incercam in acest topic sa punem pe tapet controversele aparute in legislatia muncii si de asigurari sociale odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.49/2010. (vezi toată discuția)
Salariu pana la emiterea deciziei de pensionare rin rin Daca un cim inceteaza de drept la o anumita data si salariatul nu avea cunostinta de aceasta data ce poate face in privinta drepturilor banesti de pana la ... (vezi toată discuția)