avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... HELP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

HELP

Am acrosat un bicilist care a iesit fara sa se asigure dupa o strada din partea mea stanga de mers, bicilistul trecand de axul drumului pana la jumatatea benzi mele de mers. Am intrat in sant incercand sa il evit , dar nu am reusit lovindu-i roata din fata a bicicletei , el picand pe carosabil si suferind o fractura de clavicula dreapta. La spital nici macar nu iau pus ghips ci doar o fasa , dupa care l-au trimis acasa. Totusi au zis ca are nevoie de 30 de zile de ingrijire medicala. Accidentul s-a produs la 20-25 de metrii dupa o trecere de pietoni . Viteza cu care circulam a fost in jur de 40-50 de km/h, poate mai putin. Urmele de franare masurau 17 metri , dar cu roata dupa partea dreapta intrasem in sant pe iarba , pierzand aderenta . Masina condusa de mine este o Dacia Logan MCV. La testele efectuate cu Dacia Logan la o viteza de 100 km/h, urmele de franare masoara 43 de metrii lungime, de aici rezulta ca nu circulam foarte repede, dar nici o clipa nu m-am gandit ca biciliclistul nu opreste, chiar daca l-am observat din timp-. Testul meu de alcoolemie a fost negativ. Bicilistii sunt considerati participanti la trafic , si nu pietoni. Deci eu cred ca e acelasi lucru ca si in cazul in care ar fi fost cu un scuter , motocicleta sau masina.- Intrebarea mea este : 1- ce lege este asta daca eu fiind nevinovat , imi este intocmit dosar penal pentru vatamare din culpa (pot contesta acest lucru ?), iar bicilistul care mi-a iesit in fata dupa un drum fara prioritate , nu primeste nici macar o amenda , sa numai vorbim de dosar penal .2- Cum ma afecteaza acest dosar pe parcursul vieti ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 18:00, 3 August 2008
evident ca puteti contesta procesul verbal cu toate constatarile pe care le-a facut politia. aveti posibilita sa cereti constatarea culpei comune sau numai culpa biciclistului, daca dvs. circulati pe drum cu prioritate, iar el trebuia sa va cedeze trecerea.

daca vi s-a intocmit dosar penal, urmand sa fiti facut vinovat de vatamare corporala, atunci fapta o sa apara in cazierul dvs.

av. vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate face ceva după mai mult de 15 zile de la accident pentru a se face dreptate ? mihaild mihaild 1) La începutul lunii septembrie 2017, a avut loc un accident de circulație cu vătămare corporală. 2) Accidentul, care a avut loc într-o localiste, ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie - am sanse sa se stabileasca culpa comuna? kismiklos kismiklos Am avut un accident cu victima ( motociclist ) care venea din sens opus , eu urmand sa fac stanga pe un drum fara prioritate . Desi m-am asigurat din ... (vezi toată discuția)
Accident rutier autoturism lovit din spate de motocicleta razvantoader razvantoader Buna ziua, problema mea se prezinta sub urmatoarele aspecte. Inainte cu aprox 150 m de o trecere de pietoni ma aflam pe banda a doua de mers. Dupa ce m-am ... (vezi toată discuția)