avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modalitate de evacuare a unui sot din resedinta comuna ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modalitate de evacuare a unui sot din resedinta comuna si obtinerea unui ordin de restrictie impotriva acestuia

Exista posibilitatea de a obliga in cadrul legal actuala sotie sa elibereze domiciliul de resedinta al sotilor si obtinerea unui ordin de restrictie (atat pt domiciliul in cauza cat si fata de persoana) pana la intentarea divortului? Imobilul este exclusiv proprietatea sotului dinainte de casatorie. Sotii sunt casatoriti de 5 ani si nu exista copii.
Da, se poate obtine o actiune in evacuare a unuia dintre soti daca exista indicii si dovezi solide ca o atare masura se impune chiar daca nu s-a pronuntat inca divortul.
Inteleg ca nici nu ati depus dosarul de divort. Avand in vedere ca nu aveti copii puteti divorta la notar sau la primarie.

Nu mi se pare prea corect sa evacuezi sotul din proprietatea personala.
Duvaz a scris:

Exista posibilitatea de a obliga in cadrul legal actuala sotie sa elibereze domiciliul de resedinta al sotilor si obtinerea unui ordin de restrictie (atat pt domiciliul in cauza cat si fata de persoana) pana la intentarea divortului? Imobilul este exclusiv proprietatea sotului dinainte de casatorie. Sotii sunt casatoriti de 5 ani si nu exista copii.

Cum v-a spus si dl. avocat,exista posibilitatea promovarii unei actiuni in evacuare a sotiei.
In ceea ce priveste ordinul de restrictie,in legislatia noastra nu este reglementata aceasta institutie de drept si deci nu aveti cum sa obtineti asa ceva.
Cat despre divort,avand in vedere ca nu aveti copii,puteti sa divortati la primarie sau notar.
www.avocatnet.ro/content/tag...

[ link extern ]

Evacuarea sotului turbulent poate avea loc si pe cale de ordonanta presedintiala,masura vremelnica, speciala, ce se judeca de urgenta si cu precadere, si isi produce efectele pana la ramanerea definitiva a hotararii privind desfacerea casatoriei prin divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort bibidoaica bibidoaica buna seara ,fiti amabili am si eu o intrebare sunt casatorita de 13 ani acum vreau sa divortez ,dar datorita faptului ca sotul meu este destul de recalcitrant ... (vezi toată discuția)
Loc desfasurare divort Cristina Popesti Cristina Popesti Va rog sa ma ajutati cu un rapuns la urmatoarea problema. Daca doresc sa intentez divort de sot iar ultimul domiciliu comun este la parintii lui, eu neavand ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului prin divort catincam catincam Buna ziua, in prezent ma aflu in proces de divort prin comun acord cu sotul meu. Avem un copil minor care urmeaza sa- i fie increditntat. Deoarece nu am cazut ... (vezi toată discuția)