avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea domiciliului prin divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea domiciliului prin divort

Buna ziua, in prezent ma aflu in proces de divort prin comun acord cu sotul meu. Avem un copil minor care urmeaza sa- i fie increditntat. Deoarece nu am cazut de acord asupra partajului, acesta va fi facut ulterior.Ideea este ca avem doua locuinte dobandite in timpul casatoriei. In acest moment locuim separat. As dori sa stiu in ce masura pot cere in instanta in timpul procesului de divort dreptul de a locui la actualul domiciliu pna la partaj. De asemenea, in cazul in care se va stabili domiciliul fiecaruia in instanta pana la partaj, in ce masura sotul meu poate veni oricand in locuinta mea.
Multumesc.
Am scris gresit: copilul imi va fi incredintat mie.
Divortul este pe culpa comuna,minorul va este incredintat.Dumneavoastra si copilul va pastrati locatia.Instanta nu va poate stabili domiciliul,nu ingradeste dreptul omului de a-si stabili domicilul decat in cazuri grave ce aduc atingere sigurantei persoanelor sau nationale,s.a.. Eu sunt de parere ca sotul dv. ,nu mai poate avea acces la domiciliul comun ,din momentul alegerii(inteleg ca locuiti separat).Schimbati yala si pana la partaj adunati dovezi referitoare la contributia dv in dobandirea bunurilor comune.Sunteti in divort sau doriti sa va impacati????
nu poate exista divort prin acord atunci cand aveti un minor.
faptul ca sunteti amandoi de acord cu divortul este cu totul altceva.
daca va va fi incredintat minorul oricum tatal lui va putea veni sa si-l viziteze la perioadele de timp stabilite prin hotarare.
nu ar avea cum sa intre in imobil, cand doreste el...daca faceti cum spune domnul consilier de mai sus=schimbati yala.

avocat myra vasilescu
Instanta de judecata , exercitandu-si rolul activ , se pronunta in mod obligatoriu asupra incredintarii si pensiei de intretinere.

Pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort , intrucat nu s-a sistat starea de indiviziune, si ati convenit ca imparteala va opera ulterior (atentie la modalitatea de imparteala ,intrucat pot exista manopere dolosive , asa incat acest partaj sa nu fie facut respectandu-va drepturile -va recomand a apela la un notar)aveti dreptul de a reveni la locuinta proprietate comuna a celor doi soti ,chiar daca exista o separatie in fapt.La fel si sotul dumneavoastra.

(fiecare dintre soti au un drept asupra bunurilor dobandite de la data casatoriei , care au calitatea de bunuri comune, cu exceptiile prevazute de art 31 Cod Fam.)

Daca veti conveni sa locuinti in imobile separate , iar intelegerea e respectata , lucrurile sunt in regula.
Daca , insa , sotul dumneavoastra are un comportament reprobabil , va agreseaza constant, exista facultatea , ca, pe calea ordonantei presedintiale , ca masura speciala , sa-l evacuati pe sotul turbulent.(e o masura vremelnica , insa e judecata de urgenta si cu precadere.)

Dumneavoastra cunoasteti adevarata natura a relatiei dumneavoastra de cuplu , ce a condus catre o ruptura ,asa incat sa stiti ce motive sa invocati in vedere a desfacerii casatoriei prin divort.

Succes.
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sa ma acuze de parasire de domiciliu , sa ma intorc acasa ? anita2303 anita2303 buna ziua , am o problema mai delicata sotul meu din senin mi-a spus ca vrea sa ne separam , ca nu mai stie ce simte ptr mine si ori pleaca el din casa ori ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotiei de a locui in aceeasi casa dupa divort Florentina_A Florentina_A In conditiile in care locuinta este dobandita de sot in afara casatoriei, iar din aceasta casnicie au rezultat 2 copii minori, ce drept are sotia de a ... (vezi toată discuția)
Masa partajabila gabriela68ful gabriela68ful Sunt separata de sotul meu, adica avem domicilii separate din cauza violentei sale.Casa in care am locuit impreuna era construita inainte de casatorie, ... (vezi toată discuția)