avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte identitate expirata in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte identitate expirata in strainatate

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Fratele meu este in strainatate de 2 ani iar cartea de identitatea i-a expirat de 1 an, lucreaza dar fara acte, pasaport nu are. Ce poate face in aceasta situatie?(ar vrea sa vina acasa si sa se si intoarca inapoi la lucru) Cum poate schimba buletinul? Poate venii cu el expirat,ii permit cei de la aeroport?
Sper sa ma lamuriti, va multumesc!!

"Cetatenii romani aflati temporar in strainatate ale caror pasapoarte au termenul de valabilitate expirat sau care, din diferite motive, nu mai poseda pasaport ori alt document de calatorie asupra lor, pot solicita misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare eliberarea unui titlu de calatorie.

Titlul de calatorie se elibereaza pentru ca titularul sa se inapoieze in tara. O data cu intrarea in tara, titlul de calatorie isi pierde valabilitatea."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut buletin in italia alinamuntean alinamuntean Cumnatul meu si-a pierdut buletinul in Italia. Nu poate veni in tara. Se poate printr-o procura de la consultul din Italia sa i se faca alt buletin in tara, ... (vezi toată discuția)
Buna. acte pierdute in strainatate - ce trebuie facut? blankab blankab am si eu nevoie de putin ajutor.in urma cu cateva zile o cunostinta care se afla la munca in strainatate si-a pierdut portofelul cu acte.Va rog sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Pasaport in regim de urgenta rosiulia rosiulia Buna as vrea si eu sa stiu daca se poate face eliberarea unui pasaport simplu electronic in regim de urgenta. As vrea sa merg in vacanta cu iubitul in ... (vezi toată discuția)