avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport in regim de urgenta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport in regim de urgenta

Buna as vrea si eu sa stiu daca se poate face eliberarea unui pasaport simplu electronic in regim de urgenta. As vrea sa merg in vacanta cu iubitul in Decembrie in Africa, si noi momentansuntem in UK si o sa venim doar o saptamana in tara, care o avem la dispozitie pentru pasapoarte. Astfel intrearea mea este daca se poate realiza un pasaport simplu electronic in mai putin de o sapt, si care ar fi ccosturile. Precizez ca sunt din Bistrita, daca are vre-o relevanta.
Multumesc mult:)
Conform Directiei Generale de Pasapoarte, aveti urmatoarea varianta :

ELIBERAREA PAªAPOARTELOR SIMPLE TEMPORARE

CONDIŢII:

1.Paşaportul simplu temporar se eliberează cetăţenilor români care îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare şi nu se află în una dintre situaţiile de suspendare a dreptului de a călători în străinătate, în următoarele situaţii:

1- pentru persoanele care declară că nu dispun de timpul necesar pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic;
2- în cazul în care titularul declară în scris că urmează să călătorească în state între care există stare de beligeranţă ori conflict diplomatic şi are aplicată în paşaportul simplu sau în paşaportul simplu electronic o ştampilă ori o viză eliberată de statul cu care ţara în care călătoreşte se află în conflict;
3- când titularul deţine paşaport simplu sau paşaport simplu electronic care conţine vize valabile, dar ca urmare a epuizării filelor destinate aplicării acestora călătoria în acel stat sau în alte state decât cele care au emis vizele nu mai este posibilă;
4- când titularul a depus paşaportul simplu sau paşaportul simplu electronic pentru obţinerea unor vize şi trebuie să călătorească de urgenţă în străinătate;
5- când minorul urmează să se deplaseze în străinătate pentru studii ori pentru a participa la concursuri oficiale sau pentru a urma un tratament medical fără de care viaţa ori sănătatea îi este pusă în pericol şi nu există timpul necesar pentru obţinerea acordului celuilalt părinte;
6- pentru cetăţenii români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile şi care declară că este necesar să îşi continue călătoria în străinătate sau să îşi reglementeze şederea pe teritoriul unui stat.


2. DEPUNEREA CERERII PENTRU ELIBERAREA PAªAPORTULUI SIMPLU TEMPORAR.

Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare se depun personal de către solicitanţi, în ţară, la serviciile publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple în a căror rază de competenţă au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, iar în străinătate, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României.
În cazul în care solicitantul paşaportului simplu temporar nu se poate prezenta la serviciul public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple de la domiciliu sau reşedinţă, cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare pot fi depuse la cel mai apropiat serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple.

3. TERMEN DE ELIBERARE A PAªAPORTULUI SIMPLU TEMPORAR.

Cererile se soluţionează de autorităţile competente, în termene care curg de la data depunerii acestora şi care nu pot depăşi 3 zile lucrătoare.

NOTÃ: Pentru cererile depuse în ţară, în prezent s-a reuşit reducerea termenului de eliberare la 2 ore.

DOCUMENTE NECESARE PENTRU ELIBERAREA PAªAPORTULUI SIMPLU TEMPORAR:

a) ÎN CAZUL PERSOANELOR MAJORE CU DOMICILIUL ÎN ROMÂNIA:

1- cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, după caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original. Cartea de identitate provizorie trebuie însoţită de certificatul de naştere, în original;
2- dovada achitării taxelor şi a tarifului suplimentar pentru emiterea paşaportului, completate pe numele titularului, în original;
3- paşaportul anterior, dacă acesta există.

4. RIDICAREA PAªAPORTULUI SIMPLU TEMPORAR.

Paşaportul simplu temporar se ridică de la serviciul public comunitar sau, după caz, de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate unde a fost depusă cererea, de titular sau de persoana care a formulat cererea ori de persoana împuternicită de aceştia printr-o procură specială autentificată.

Tarife:


Pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu temporar depuse în ţară:
- 100 lei costul paşaportului (se achită la unităţile CEC Bank), 22 lei taxa consulară (se achită la unităţile CEC Bank sau la trezorerie) şi 100 lei tariful suplimentar prevăzut de Legea nr. 248/2005 (se achită la unităţile CEC Bank sau la trezorerie).

NOTÃ:

- pentru cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice/simple temporare cu menţionarea statului de domiciliu tarifele sunt aceleaşi


Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2014
Raluca Iliescu, Avocat
Pt eliberarea unui pasaport simplu electronic v-ar fi necesar 14 zile.
Daca nu vreti sa va faceti pasaport simplu valabil un an, care se elibereaza in aceeasi zi, la depunerea actelor pentru cel electronic puteti cere sa va fie trimis la consulat la Londra sau la biroul consular de la Edinburgh - unde va este mai aproape.
Mai exista varianta sa faceti cuiva din tara o procura speciala la notar pentru ridicarea pasaportului iar mai apoi sa vi-l trimita (cu riscurile de rigoare, au fost cazuri cand actele s-au ratacit).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport urgente adelinchiva adelinchiva Buna ziua, luni am programata o plecare in Thailanda si am pasaportul expirat, sunt interesat cat de repede pot obtine un pasaport nou, si ce tip de pasaport? ... (vezi toată discuția)
Tipuri de pasapoarte. documente necesare pentru obþinerea pasaportului Ares-3 Ares-3 În conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 2252/2004 al Consiliului Uniunii Europene din 13 decembrie 2004 privind standardele pentru elementele de ... (vezi toată discuția)
Pasapoarte - timp de obtinere alexutu999 alexutu999 stie cineva taxe pasaport si termene iulie 2012 care mai sunt va multumesc astept raspuns (vezi toată discuția)