avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am nevoie de ajutorul dvs!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am nevoie de ajutorul dvs!!

Va multumesc pt.raspunsurile date la celelelte 2 intrebari.As mai avea nevoie de ajutor inca o data.Din 1 august 20008 patronul a inchis firma fara sa ni se explice de ce.Noi angajatii am ramas acasa.Conform legii pe baza careia am fost angajata(legea nr.76/2000,legea angajarii persoanelor peste 45 de ani) angajatorul era obligat sa am tina 2 ani la serviciu fara intreruperi.El nu a respectat aceasta lege neoferindu-mi loc de munca.Apoi am intrat 3 luni in concediu neplatit si 7 zile in concediu medical.Am ajuns la concluzia k ar fi bine sa-l reclam p angajator al AJOFM.Daca el va fi obligat sa restituie banii primiti pt.mine de la guvern eu voi putea intra in somaj avand lucrat doar 1an si 4 luni din cei 2 ani?????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:59, 8 August 2008
Dvs ati fost angajata in baza prevederilor Legii 53/2003 Codul Muncii.
Ati mers cu repartitia data de AJOFM la locul de munca si vi s-a incheiat un contract individual de munca.
Angajatorul a incheiat o conventie cu AJOFM si a beneficiat in aceste imprejurari de un salariu minim brut pe tara garantat in plata pentru ca v-a angajat.
Dvs ar trebui sa mergeti sa vorbiti cu cei de AJOFM sa explicati situatia iar ei vor face verificarile ce se impun.
Atata timp cat contractul de munca nu v-a fost incetat din motive imputabile dvs, nu ar trebui sa va faceti griji, dar oricum trebuie sa anuntati AJOFM de situatie.
In cazul dvs, angajatorul este obligat sa restituie, in totalitate, agentiilor pentru ocuparea fortei de munca sumele incasate pentru fiecare persoana, plus dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei in vigoare la data incetarii raporturilor de munca sau de serviciu, daca incetarea acestora a avut loc din motivele prevazute la art. 83 alin. (2) din Legea nr.76/2002 (incetarea raportului de munca in temeiul art. 55 lit. b), art. 56 lit. c), e) si f) si art. 65 din Legea nr. 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare).

Beneficiaza de somaj personaele care au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii. In speta, dvs veti beneficia de indemnizatia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare somaj, incetare contr cu art.31 al 3, in timpul perioadei de proba popescu leontina popescu leontina Am urmatorul caz, angajare dupa intreruprea somajului, persoana s-a angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata, iar in timpul perioadei de proba ... (vezi toată discuția)
Returnez prima de instalare? oana09 oana09 Buna ziua, m-am angajat acum 2 luni la o firma si am beneficiat de prima de instalare. Din cauza ca cei de la firma respectiva au pierdut o licitatie, imi voi ... (vezi toată discuția)