avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tahograf digital - este sau nu obligatoriu la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tahograf digital - este sau nu obligatoriu la autobuzele urbane (foloasite de regiile locale de transport public)

Care este actul normativ national unde se mentioneaza obligativitatea sau exceptarea echiparii unui autobuz urban cu tahograf electronic?
La Registrul Auto Roman, la omologarea pentru circulatia pe drumurile publice a unui autobuz urban (clasa I, conform Directivei 2001/85/CE), nu se cere montarea obligatorie a tahografului digital.
In Ordonanta nr. 37/07.08.2007 se mentioneaza la cap. I, art. 2, ca "Operatiunile de transport la care se face referire la art. 13 alin (1) lit. a) al Regulamentului (CE) nr. 561/2006 sunt exceptate pe teritoriul Romaniei, de la aplicarea prevederilor acestui regulament."
In Regulamentul (CE) nr. 561/2006 la art.13 alin (1) lit. (a) sunt exceptate de la impunerea normelor referitoare la perioadele de conducere, de repaus si la pauzele care trebuie respectate de catre conducatorii auto, deci implcit de la folosirea tahografului, urmatoarele vehicule:
"(a) vehicule apartinand autoritatilor publice sau inchiriate de acestea fara conducator pentru efectuarea de transporturi rutiere care nu concureaza intreprinderile de transport particular"
Totodata, in Regulamentul (CE) nr. 561/2006 la art.3, lit (a) se mentioneaza:
"Prezentul regulament nu se aplica transporturilor rutiere efectuate de :
(a) vehicule utilizate pentru transportul de calatori prin servicii regulate, traseul liniei nedepasind 50 km"
Fata de cele mentionate mai sus, autobuzele urbane, care circula in interiorul oraselor si care sunt "administrate" in final de primarii, trebuie sau nu sa fie prevazute cu tahograf electronic??!
Cu stima. astept raspuns urgent!
:( #-o

Alte discuții în legătură

Problema legata de a.r.r. vlaika ionela florina vlaika ionela florina Buna ziua. Va rog foarte mult sa-mi spuneti daca exista Ordin al Ministrului Tranporturilor emis pentru aprobarea normelor tehnice privind eliberarea, ... (vezi toată discuția)
Amenda rar sofer profesionist zdb zdb buna daca un sofer profesionist (angajat cu forme legale la o firma pt transport personal) primeste o [b]amenda rar pt depasirea orelor de ... (vezi toată discuția)
Amenda diagrama tahograf gheo70 gheo70 Buna ziua! In urma cu putin timp am fost sanctionat contraventional cu amenda de Politia Rutiera ,fapta fiind prevazuta de OG 37/2007, art 8/1/25 si ... (vezi toată discuția)