micael108 a scris:
In anul 1998 am vandut apartamentul proprietate personala din loc Zalau. Pana in prezent am schimbat domiciliul de 2 ori in 2 localitati. Actualmente locuiesc in judetul Suceava. Am primit o Citatie prin care mi se aduce la cunostinta ca S.C. Compania de apa........... solicita contravaloarea apei potabile si canalizare in perioada 24.04 2008-23.12 2010!!! in valoare de 2196,75 lei. Aceasta companie cica a depus in probatiune o Fisa a abonatului, o Invitatie la conciliere(care nu m-a gasit in Suceava si nicaieri) si un Proces Verbal constatator. Va rog dati-mi un sfat cum sa procedez astfel incat sa nu fie nevoie sa cheltuiesc bani cu acest proces absurd. Pur si simplu sunt indignat de prostia unor ingineri de la compania de apa care timp de peste 10 ani nu au reusit sa afle de fapt cine sunt actualii proprietari si au permis incasarea banilor de la oameni fara sa verifice cui furnizeaza apa.
Dvs. nu aveti calitate procesuala pasiva intr-un eventual litigiu.Insa trebuie sa va faceti apararile daca sustineti ca va aflati intr-un proces.
Nu inteleg cum se s-a ajuns in aceasta situatie si cum ati aflat dvs. despre aceasta notificare/conciliere, insa ar fi bine sa invocati aceasta exceptie si sa depuneti in copie certificata , conforma cu originalul, actul de instrainare a respectivului imobil si dovada domiciliului actual (o copie de pe c.i.).
Puteti sa va inscrieti si in fals cu privire la continutul inscrisurilor prezentate ca "probe" (ma refer la acel proces-verbal de constatare a faptului ca dvs. sunteti proprietarul acelui imobil-sper ca am inteles bine).
Mie imi pare a fi si o lipsa de procedura cu dvs. deoarece, cu o copie de pe c.i. puteti face dovada ca acele inscrisuri nu va pot fi opozabile, dvs. nefiind citat conform dispozitiilor de procedura civila (banuiesc ca nici la conciliere si nici la proces...) insa daca in evidentele Directiei Generale de Evidenta a Persoanei, figurati cu ultimul domiciliu la acea adresa, se cam incurca "itele"...pentru ca, pana la dovada contrara, se presupune ca ati fost citat legal.