avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Executare silită cum probez in instanta ca nu mai sunt proprietarul ...
Discuție deschisă în Executare silită

cum probez in instanta ca nu mai sunt proprietarul unui apartament pentru care firma de apa solicita despagubiri?

In anul 1998 am vandut apartamentul proprietate personala din loc Zalau. Pana in prezent am schimbat domiciliul de 2 ori in 2 localitati. Actualmente locuiesc in judetul Suceava. Am primit o Citatie prin care mi se aduce la cunostinta ca S.C. Compania de apa Somes solicita contravaloarea apei potabile si canalizare in perioada 24.04 2008-23.12 2010!!! in valoare de 2196,75 lei. Aceasta companie cica a depus in probatiune o Fisa a abonatului, o Invitatie la conciliere(care nu m-a gasit in Suceava si nicaieri) si un Proces Verbal constatator. Va rog dati-mi un sfat cum sa procedez astfel incat sa nu fie nevoie sa cheltuiesc bani cu acest proces absurd. Pur si simplu sunt indignat de prostia unor ingineri de la compania de apa care timp de peste 10 ani nu au reusit sa afle de fapt cine sunt actualii proprietari si au permis incasarea banilor de la oameni fara sa verifice cui furnizeaza apa.
Ce fisa a abonatului a depus firma de distribuire a apei, ca aceste firme nu au un contract direct cu consumatorul, ci doar cu asociatia de proprietari ?
Daca locuiati la casa, datele problemei erau fii altele ...
In 98 am intocmit un proces verbal de mana si spre rusinea mea nu-l mai am in posesie. A trecut totusi o perioada de peste 10 ani si azi m-am trezit acasa (in Suceava unde m-am mutat in 2004) cu citatie ca n-am platit apa in 2008.
Nu cunosc exact ce documente au depus cei de la firma de apa din Zalau, din Citatie stiu doar titlul acestora.
In acest caz, vina va apartine in exclusivitate si trebuie sa va asumati raspunderea pentru creanta ce trebuie achitata.
E un proces greoi, vor trebui martori, care cu siguranta nu vor venii la proces, dar cel mai grav este ca nu mai puteti dovedi in nici un fel modul prin care ati instrainat imobilul respectiv.
Cu certitudine, noul proprietar nu-si va asuma plata consumului de apa, iar un proces va fi destul de stufos si intortocheat, incat ve-ti pierde o suma mai mare decat cea reclamata de societatea de apa.
Stiu, e greu de facut o plata, mai ales a ceea ce nu am consumat, dar daca acte justificative nu sunt, acceptam situatia neplacuta in care ne aflam.
Puteti negocia cu firma de apa, sa platiti esalonat, in rate nu foarte mari, pana la stingerea debitului, care genereaza dobanzi si penalitati, pana la achitarea lui totala.
Avand (fie el si pierdut) doar un act de mana, modificarile in cartea funciara va da drept proprietar pe dvs. insasi.
Cautati persoana caruia i-ati vandut apartamentul si puneti-i in vedere ca daca nu achita datoria la apa, ii luati inapoi apartamentul, intrucat nu are forme legale de a locui acolo.

Cu respect,
micael108 a scris:

In anul 1998 am vandut apartamentul proprietate personala din loc Zalau. Pana in prezent am schimbat domiciliul de 2 ori in 2 localitati. Actualmente locuiesc in judetul Suceava. Am primit o Citatie prin care mi se aduce la cunostinta ca S.C. Compania de apa........... solicita contravaloarea apei potabile si canalizare in perioada 24.04 2008-23.12 2010!!! in valoare de 2196,75 lei. Aceasta companie cica a depus in probatiune o Fisa a abonatului, o Invitatie la conciliere(care nu m-a gasit in Suceava si nicaieri) si un Proces Verbal constatator. Va rog dati-mi un sfat cum sa procedez astfel incat sa nu fie nevoie sa cheltuiesc bani cu acest proces absurd. Pur si simplu sunt indignat de prostia unor ingineri de la compania de apa care timp de peste 10 ani nu au reusit sa afle de fapt cine sunt actualii proprietari si au permis incasarea banilor de la oameni fara sa verifice cui furnizeaza apa.

Dvs. nu aveti calitate procesuala pasiva intr-un eventual litigiu.Insa trebuie sa va faceti apararile daca sustineti ca va aflati intr-un proces.

Nu inteleg cum se s-a ajuns in aceasta situatie si cum ati aflat dvs. despre aceasta notificare/conciliere, insa ar fi bine sa invocati aceasta exceptie si sa depuneti in copie certificata , conforma cu originalul, actul de instrainare a respectivului imobil si dovada domiciliului actual (o copie de pe c.i.).

Puteti sa va inscrieti si in fals cu privire la continutul inscrisurilor prezentate ca "probe" (ma refer la acel proces-verbal de constatare a faptului ca dvs. sunteti proprietarul acelui imobil-sper ca am inteles bine).

Mie imi pare a fi si o lipsa de procedura cu dvs. deoarece, cu o copie de pe c.i. puteti face dovada ca acele inscrisuri nu va pot fi opozabile, dvs. nefiind citat conform dispozitiilor de procedura civila (banuiesc ca nici la conciliere si nici la proces...) insa daca in evidentele Directiei Generale de Evidenta a Persoanei, figurati cu ultimul domiciliu la acea adresa, se cam incurca "itele"...pentru ca, pana la dovada contrara, se presupune ca ati fost citat legal.

Alte discuții în legătură

Mostenitor al unui teren ,,vandut'' Nicoleta1010 Nicoleta1010 Buna dimineata. In 2009, am mostenit un teren ,care fusese ,,vandut\'\'in baza unei chitante de mana, intocmite pe principiul X vinde, Y cumpara .Era ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul refuza sa cedeze contractul de furnizare apa Cristi12344321 Cristi12344321 Cu toate ca a vandut 98 % dintre proprietatile imobilului si ne-am constituit in asociatie de proprietari de mai bine de 1 an, dezvoltatorul imobilului refuza ... (vezi toată discuția)
Mijloc fix ContSters98540 ContSters98540 In 1972 firmei la care lucrez i-a fost atribuit printr-un protocol de catre Ministerul Energiei Electrice un bloc de apartamente de nefamilisti, ca mijloc fix. ... (vezi toată discuția)