avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Executare silită cum probez in instanta ca nu mai sunt proprietarul ...
Discuție deschisă în Executare silită

cum probez in instanta ca nu mai sunt proprietarul unui apartament pentru care firma de apa solicita despagubiri?

In anul 1998 am vandut apartamentul proprietate personala din loc Zalau. Pana in prezent am schimbat domiciliul de 2 ori in 2 localitati. Actualmente locuiesc in judetul Suceava. Am primit o Citatie prin care mi se aduce la cunostinta ca S.C. Compania de apa Somes solicita contravaloarea apei potabile si canalizare in perioada 24.04 2008-23.12 2010!!! in valoare de 2196,75 lei. Aceasta companie cica a depus in probatiune o Fisa a abonatului, o Invitatie la conciliere(care nu m-a gasit in Suceava si nicaieri) si un Proces Verbal constatator. Va rog dati-mi un sfat cum sa procedez astfel incat sa nu fie nevoie sa cheltuiesc bani cu acest proces absurd. Pur si simplu sunt indignat de prostia unor ingineri de la compania de apa care timp de peste 10 ani nu au reusit sa afle de fapt cine sunt actualii proprietari si au permis incasarea banilor de la oameni fara sa verifice cui furnizeaza apa.
Userul @micael108, ne-a povestit despre faptul ca a instrainat un imobil-constructie, in anul 1998, printr-un proces-verbal (prefer sa il numesc conventie-avand in vedere intentia comuna a partilor si disp. art.1295 c.civ.).

Pentru @Codul si spre stiinta @micael108:

Argumentare juridica privind instrainarea unui imobil-constructie in baza unei conventii (inscris sub semnatura privata ce poarta denumirea de proces-verbal), in anul 1998-prezumtie de legalitate

Amintesc faptul ca, in anul 1998, imobilele constructie se puteau instraina doar printr-o simpla "conventie"-printr-un inscris sub semnatura privata, fara a fi necesara autentificarea acelei conventii "la notar" deoarece, pana la intrarea în vigoare a O.U.G. nr. 210/2008 care a modificat Legea nr. 114/1996, numai vanzarea-cumpararea terenurilor se realiza prin contract de vanzare-cumpare în forma autentifica, situatie care, în prezent, este reglementata in Legea nr. 247/2005, titlul X, art. 2 : “(1) Terenurile cu sau fara constructii, situate in intravilan si extravilan, indiferent de destinatia sau de întinderea lor, pot fi înstrainate si dobandite prin acte juridice între vii, încheiate în forma autentica, sub sanctiunea nulitatii absolute..."
Totodata disp. art. 101 din Legea nr. 114/1996, astfel cum a fost modificat prin aceasta ordonanta de urgenta, subliniez-in anul 2008 prevede: ”Locuintele si unitatile individuale pot fi înstrainate si dobandite prin acte juridice intre vii, încheiate în forma autentica, sub sanctiunea nulitatii absolute."

@Codul nu o sa mai intru in polemici cu dvs. referitoare la ipotetice solutii- intr-o incerta speta, pentru ca nu se merita...zic eu, astfel ca, eu inchei aici, discutia.

OBS:Va rog, atunci cand postati, in acest forum sa respectati si Regulamentul de postare, argumentand-in primul rand- din punct de vedere juridic (si nu pe baza de empatii/afinitati etc.) afirmatiile dvs.
Multumesc frumos pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor al unui teren ,,vandut'' Nicoleta1010 Nicoleta1010 Buna dimineata. In 2009, am mostenit un teren ,care fusese ,,vandut\'\'in baza unei chitante de mana, intocmite pe principiul X vinde, Y cumpara .Era ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul refuza sa cedeze contractul de furnizare apa Cristi12344321 Cristi12344321 Cu toate ca a vandut 98 % dintre proprietatile imobilului si ne-am constituit in asociatie de proprietari de mai bine de 1 an, dezvoltatorul imobilului refuza ... (vezi toată discuția)
Mijloc fix ContSters98540 ContSters98540 In 1972 firmei la care lucrez i-a fost atribuit printr-un protocol de catre Ministerul Energiei Electrice un bloc de apartamente de nefamilisti, ca mijloc fix. ... (vezi toată discuția)