avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua

Am o intrebare la dumneavoasta se poate suspenda un proces din cauza ca am ajuns mai tîrziu cu doua ore. Luna aceasta am avut termen la proces de divort cu minor si sincera sa fiu uitasem ca am procesul eu citatie acasa n-am mai primit noroc ca m-a sunat fiul meu si mi-a zis ca nu ma duc sal iau sa mergem la proces? el era la bunici din partea lui taicso spunindu-mi ca ia venit citaie fostului sot cu data de 20 adica chiar atunci in dimineata aceea era procesul vreau sa va spun ca eu stau la vro 20 de km de oras si fiul era intr-un sat cu distanta mult mai mare m-am dus am luat baiatul ca trebuia audiat are peste 10 ani are 16 si pina am ajuns în oras la proces am intîrziat am vorbit cu presedinta si mi-a zis ca procesul s-a suspendat desi pe minor l-a audiat si normal ca dupa o asemenea zi calduroasa nici apa nu bausem eram foarte nervoasa am intrebat de ce? pentru ca am întîrziat doua ore? a chemat paza politaiul de la intrare si m-a poftit afara asa se procedeaza in romînia nai voie sa întrebi sa nui deranjez va rog sa ma credeti nam vorbit urît nu nimic am bonbanit ca nu trebuia suspendat ca este greu ma poarta pe drumuri eu nu lucrez si in schimb fostul sot nici nu s-a sinchisit sa vina la vrun termen eu am fost de trei ori si cu martor si degeaba .acum ce pot face?
Formulati cerere de repunere a cauzei pe rol.
Cererea se adreseaza presedintelui instantei.
Anexati taxa de timbru de 19.5 lei si timbru jud. de 0,15 lei.
In urma formularii acestei cereri, cauza va fi repusa pe rol si veti fi citata pentru termenul pe care il va fixa instanta.
incercati sa solutionati pe cale amiabila prin procedura medierii.

Dispoziţii speciale privind conflictele de familie

Art. 64. - (1) Pot fi rezolvate prin mediere neinţelegerile dintre soţi privind continuarea casătoriei, exerciţiul drepturilor părinteşti, stabilirea domiciliului copiilor, contribuţia părinţilor la intreţinerea copiilor, precum şi orice alte neînţelegeri care apar în raporturile dintre soţi cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii. (2) Înţelegerea soţilor cu privire la desfacerea căsătoriei şi la rezolvarea aspectelor accesorii divorţului se depune de către părţi la instanţa competentă să pronunţe divorţul.

Art. 65. - Mediatorul va veghea ca rezultatul medierii să nu contravină interesului superior al copilului, va incuraja părinţii să se concentreze în primul rând asupra nevoilor copilului, iar asumarea responsabilităţii părinteşti, separaţia în fapt sau divorţul să nu impieteze asupra creşterii şi dezvoltării acestuia.

Art. 66. - (1) Înainte de încheierea contractului de mediere sau, dupa caz, pe parcursul procedurii, mediatorul va depune toate diligenţele pentru a verifica dacă între părţi există o relaţie abuzivă ori violentă, iar efectele unei astfel de situaţii sunt de natură să influenţeze medierea şi va decide dacă, în asemenea circumstanţe, soluţionarea prin mediere este potrivită. Dispoziţiile art. 54 sunt aplicabile în mod corespunzător. (2) Dacă, în cursul medierii, mediatorul ia cunoştinţă de existenţa unor fapte ce pun în pericol creşterea sau dezvoltarea normală a copilului ori prejudiciază grav interesul superior al acestuia, este obligat să sesizeze autoritatea competentă.
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teapa de la un avocat doru36 doru36 Buna , am o problema cu un avocat din Bacau si nu stiu cum sa procedez, asa ca as avea nevoie de un sfat. Am angajat un avocat pentru a ma reprezenta ... (vezi toată discuția)
Judecata suspendata denisa95 denisa95 Am o problema. Parintii mei sunt divortati si eu am primit pensie alimentara.Acum am implinit 18 ani si am inaintat actele spre judecata pentru a primi in ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati este vorba despre un copil abuzat ContSters187565 ContSters187565 buna ziua. am facut o sesizare scrisa la protectia copilului in speta este vorba despre fiul meu in varsta de un an si sase luni acesta a fost dus de catre ... (vezi toată discuția)