avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri

va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii din prima casatorie si cu actuala n-a acumulat nimic. succesiunea dupa parinti n-a fost dezbatuta inca . multumsc
Cel mai recent răspuns: olga2011 , utilizator 09:32, 25 Iulie 2011
Numai fratele dvs. are drepturi succesorale asupra averii ramase in urma decesului parintilor dvs, nu si sotia acestuia. Mostenirea se transmite doar rudelor in linie directa sau colaterala, pana la gr. 4 inclusiv, nu si afinilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
Sotia fratelui dumneavoastra nu are vocatie succesorala, asadar cum a spus si domnul avocat mai sus, nu va putea veni la mostenire.
cumnata dvs nu-si mosteneste socrii, insa isi mosteneste sotul.
daca sotul ei ( fratele dvs) a decedat dupa parinti, acesta era deja mostenitorul parintilor si cota ce i se cuvinte fratelui din averea parintilor va fi mostenita de mostenitorii lui.. sotia supravietuitoare si alti mostenitori cu care vine aceasta in concurs.. in cazul asta, copiii lui.

daca fratele dvs a decedat inaintea parintilor, nimic din ce-au avut parintii dvs nu ajunge la cumnata dvs , ci numai la copiii lui
Doamna gi_jane2 are dreptate.
Eu, din intrebarea utilizatorului, am inteles ca fratele este inca in viata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
da, fratele este in viata iar sucesiunea dupa parinti nu s-a dezbatut inca . sotia lui ar putea avea dreptul la o parte din averea ce probabil ar mosteni el? a parintilor nostri?

Alte discuții în legătură

Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)