avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, succesiune

Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si sotia ,impreuna nu au avut copii.Sotia dintr o alta casnicie are un baiat ,intrebarea mea este pt bunurile ramase ,in cauza un apartament ,cine are dreptul sa mosteneasca si ce cota ii revine fiecaruia.M am prezentat la notar pt succesiune si nu am putut sa fac nimic pt ca legea da dreptul fiiului ,chiar daca nu e legitim fratelui meu ,sa deschisa succesiune .....El in momentul de fata renunta si umbla sa vinda ap desi nu are dreptul .Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:19, 24 Februarie 2014
Daca e fiu in acte inlatura pe alti mostenitori care nu sunt descendenti.
Doar sotul supravietuitor mai are dreptul la mostenire.
sotia il mosteneste pe fratele dvs. apoi la decesul acesteia, aceasta va fi mostenita de fiul ei.

Practic, chiar daca era fiul nelegitim al fratelui, acesta o mosteneste pe mama sa si nu pe fratele dvs.

Daca decesul se intampla in ordine inversa, adica ar fi murit prima data sotia fratelui si apoi fratele dvs. atunci copilul sotiei din alta casatorie nu ar mai fi mostenit nimic.
a decedat si sotia ,practic a ramas doar fiul nelegitim a unchiului si eu ca si sora
Nu este fiul in act ,si nu mai exista sot supravietuitor ,ambii au decedat ...eu ca si sora vreau sa stiu ce cota am,daca am?...Multumesc!!!
Ce intelegeti prin fiu nelegitim?
Are acte ca e tatal defunctul sau cine ii este tata in acte?

Alte discuții în legătură

Mosteniri olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren dobandit prin mostenire. iuliana57 iuliana57 Fratele meu a decedat acum doua luni. Nu are copii si eu sunt singura sora. Parintii nostri nu mai traiesc. Cumnata mea vrea sa facem succesiunea si pentru ... (vezi toată discuția)
Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. nu a avut copii ... Lylyca Lylyca Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. Nu a avut copii iar sotia lui a decedat in 2020. In aceasta situatie cine mosteneste bunurile dobandite de ... (vezi toată discuția)