avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii cate putin din casa si terenurile parintilor nostri...intrebarea este ; cumnata are cota egala cu noi fratii? sau mai putin?
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 16:00, 28 Mai 2010
da
Da, cumnata dvs va avea o cota parte din masa succesorala, respectiv cota parte ce ar fi revenit fratelui dvs decedat.
Ca o explicatie, o situatie ipotetica:
La decesul tatalui, mostenitrorii sunt copii si sotia supravietuitoare.
La decesul mamei, mostenitorii sunt copii, in cote egale.
La decesul unuia dintre copii (fratele dvs), in lipsa copiilor, mostenitorii vor fi fratii si surorile impreuna cu sotia supravietuitoare.
Daca ordinea deceselor este cea prezentata de mine, cu posibilul schimb intre parinti, cumnata dvs va primi o parte din mostenire, nu foarte insemnata.
Av. Mihai Vaduva
cota fratelui tau se va transmite mostenitorilor acestuia. Intrucat sotia supravietuitoare este unicul mostenitor, atunci acesteia i se va transmite si cota parte detinat de acesta din imobil
cumnata are dreptul si la terenul arabildin partea parintilor mei sau doar ce au d
obandit impreuna?
da, dar se poate ca la notariat sa-i dati o sulta si ea sa renunte la dreptul ei succesoral, eventual se poate sa constituiti in favoarea ei un drept de uzufruct asupra locuintei.
In concluzie, cumnata va avea dreptul dupa fratele dvs, la 1/4 din masa succesorala, in conformitate cu disp. art 684 c.civ.

Alte discuții în legătură

Mostenire teren dobandit prin mostenire. iuliana57 iuliana57 Fratele meu a decedat acum doua luni. Nu are copii si eu sunt singura sora. Parintii nostri nu mai traiesc. Cumnata mea vrea sa facem succesiunea si pentru ... (vezi toată discuția)
Succesiune Elleny Elleny Este urmatoarea speta: In urma decesului lui A si B, a ramas o masa succesorala neimpartita celor 4 copii ai lor. Ulterior mortii celor doi (A si B) decedeaza ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ai nepotilor descedenti de fratii defunctului ileana54 ileana54 Va rog sa imi spuneti cum se imparte mostenirea in cazul in care sotul este mort si nu are mostenitori .fratii.sau parintii.defuncteiisint si ei ... (vezi toată discuția)