avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil pana la 2 ani

Am nascut in luna mai si in luna iulie am primit prima data alocatia pentru copil, dar doar pt o luna ( adica 200 lei - aferenta lunii iunie). Sa inteleg ca nu se primeste alocatia pt copil pentru luna in care s-a nascut?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:45, 23 Iulie 2011
Din Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata 2009:
Art. 6
...
(4) Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.
(5) In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
(6) Dreptul la alocatia de stat pentru copii inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care nu mai sunt indeplinite conditiile de acordare.
Va multumesc pt raspuns! Eram nelamurita, pt ca pe formularul pe care l-am completat scria alocatie pt copii cu varsta 0-2 ani.
Intre 0-2 ani alocatia este de 200 lei pe luna iar intre 2-18 ani este de 42 lei pe luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand voi primi alocatia de stat pentru copil? kissablegirl kissablegirl am nascut in septembrie si am depus actele pentru alocataia de 200 lei in 4 octobrie cand este posibil sa vina primii bani??? (vezi toată discuția)
Alocatie copil garnita georgiana garnita georgiana buna ziua ,va rog sa-mi spuneti si mie alocatia de stat pt copii pana la varsta de 2 ani este 200 de lei? de cand se da aceasta alocatie? din luna in care s-a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil nou nascut l_cipry_v l_cipry_v vreau sa stiu copilul este nascut pe 25 iunie si indemnizatia de cand se da nu de la data nasterii copilului? (vezi toată discuția)