avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi

Curs practic de implementare e-Factură / e-Transport. Reguli de aplicare și discuții practice. Vezi detalii și participă → 

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cand voi primi alocatia de stat pentru copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cand voi primi alocatia de stat pentru copil?

am nascut in septembrie si am depus actele pentru alocataia de 200 lei in 4 octobrie cand este posibil sa vina primii bani???
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 17:10, 6 Noiembrie 2011
Art. 6 din Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata 2009:
...
(4) Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.
(5) In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
(6) Dreptul la alocatia de stat pentru copii inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care nu mai sunt indeplinite conditiile de acordare.

Intre 0-2 ani alocatia este de 200 lei pe luna iar intre 2-18 ani este de 42 lei pe luna.

Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
O veti primi la jumatatea acestei luni, deoarece se calculeaza cu o luna in urma, astfel in noiembrie veti primi pentru octombrie, septembrie nu intra in calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil pana la 2 ani lucialuca lucialuca Am nascut in luna mai si in luna iulie am primit prima data alocatia pentru copil, dar doar pt o luna ( adica 200 lei - aferenta lunii iunie). Sa inteleg ca nu ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil garnita georgiana garnita georgiana buna ziua ,va rog sa-mi spuneti si mie alocatia de stat pt copii pana la varsta de 2 ani este 200 de lei? de cand se da aceasta alocatie? din luna in care s-a ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil - plata - caz concret alinab2409 alinab2409 Buna ziua, As dori sa stiu cum se efectueaza plata alocatiei pentru copil in acest caz: Copilul este nascut in data de 17 ianuarie 2013. Dosarul s-a depus ... (vezi toată discuția)