avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in clasa
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in clasa

salut. eu sint functionar public intr-o localitate. am absolvit Facultatea de Protectia Mediului Oradea,in 2008. de atunci am depus 2 cereri la primarie petru a mi se acorda dreptul la avansarea in clasa profesionala. Mentionez ca sunt pe functie de executie clasa 3. Nu am primit nici un raspuns la cele doua cereri.Va rog sa-mi spune-ti ce dretpturi am ca functionar public si cum pot sa obtin aceste drepturi. Mentionez ca am un salar de 750 lei,si in cartea de munca nu s-a inregistrat faptul ca am absolvit facultatea.Va multumesc.Astept raspuns
Va cereti dreptul in contecios administrativ.Nu va costa nimic!!!
Asta stiam,Dar mi s-a dat de inteles ," ca s-ar putea sa raman fara loc de munca." Si in zilele noastre e greu sa gasesti un loc de munca.
In ce domeniu va desfasurati activitatea, ca si functionar public? Pentru ca daca, de exemplu, desfasurati activitati de natura fiscala, absolvirea unei facultati in domeniul protectiei mediului nu va da dreptul la avansarea in clasa. Pentru a putea beneficia de transformarea functiei publice intr-una din clasa I (studii superioare) trebuie sa va desfasurati activitatea in domeniul protectiei mediului, din moment ce legea prevede obligativitatea ca studiile superioare absolvite sa fie in specialitatea functiei.
Lucrez la Politia locala..unde avem atributii si in domeniul protectiei mediului.Si din cite am inteles primarul nu este de acord cu transformarea functiei publice.La noi primarul e ceva de genul taie si spinzura, face ce vrea. Multumesc pt raspuns
Si inca ceva, nu trebuia sa mi se treaca studiile in cartea de munca?? Cred ca nici ANFP -ul nu a lost anuntata ca am studii de lunga durata.

Alte discuții în legătură

Transformare post functionar public mihaelabmihaela mihaelabmihaela Buna ziua, Sunt angajata din anul 2004, referent asistenta sociala, functionar public. In prezent sunt referent principal, din anul 2012. In urma ... (vezi toată discuția)
Recalculare salariu marianamailat marianamailat in anul 2012 mi s-a emis o dispozitie de promovare in clasa profesionala de consilier superior treapta 2 si aceasta dispozitie nu a fost comunicata la ANFP iar ... (vezi toată discuția)
Cum se face avansarea in clasa a functionarilor publici? maricica25 maricica25 cu se face avansara in clasa a functionarilor publici dupa absolvirea facultatii de profil si cu cit se mareste retributia in acest caz (vezi toată discuția)