avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cum se face avansarea in clasa a functionarilor ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cum se face avansarea in clasa a functionarilor publici?

cu se face avansara in clasa a functionarilor publici dupa absolvirea facultatii de profil si cu cit se mareste retributia in acest caz
Cel mai recent răspuns: gordius , utilizator 20:54, 3 Mai 2012
se va face promovare in clasa, conform legii nr. 188/1999, iar salariul va fi cel aferent functiei publice corespunzatoare clasei in care s-a facut promovarea. :)
gradul profesional de inspector asistent (imediat urmator celui de debutant), cu salarizarea functiilor similare din institutie.
Veti fi incadrat in f.p. de Inspector asistent. Salarizarea se va face la nivelul de salarizare a functiei publice de inspector asistent tr.3 de salarizare + sporurile de care beneficiati cu diminurea de 25% si majorarea de 15%. In cazul in care salariul de baza de care beneficiati este mai mare decat salariul astfel stabilit, veti beneficia si dupa promovare de acest salariu.
treptele de salarizare, nu mai exista.pe urma, de ce in functia de xxx asistent? daca fp e acum in gradul profesional superior, va fi promovat in clasa superioara, pe grad profesional principal, nu asistent.



Ordinul 1932 din 18 decembrie 2009 (Ordinul 1932/2009) pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea examenului de promovare in clasa a functionarilor publici

Legea 284/2010 - lege cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice

Art. 5. - (1) Funcţionarii publici care absolvă studii universitare de licenţă in domeniul de activitate al autorităţii sau instituţiei publice, incadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, in condiţiile legii, intr-o funcţie publică de execuţie cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzătoare studiilor absolvite.
(2) In situaţia in care salariul de bază stabilit in condiţiile alin. (1) este mai mic decat cel avut anterior promovării, funcţionarul public işi menţine salariul de bază avut anterior promovării in
clasă.


Legea 283/2011 privind aprobarea OUG 80/2010 pentru completarea art. 11 din OUG 37/2008 privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul bugetar

Art. 13
(1) Pentru functionarii publici care se transfera, sunt redistribuiti din corpul functionarilor publici sau sunt reintegrati in functie, potrivit legii, in cursul anului 2012, la stabilirea salariului va fi avuta in vedere treapta de salarizare detinuta anterior.
2) In cazu(l functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010.


Deci, in cazul in care a absovit studii superioare de lunga durata, va fi incadrat intr- f.p. de clasa I grad asitent , iar salariul va fi cel corespunzator tr.a 3 de salarizare utilizat in 2010, chiar daca in prezent nu mai exista trepte de salarizare.
Daca salariul de care beneficieaza este mai mare si dupa promovare va beneficia de acest salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa functionari publici meri402003@yahoo.com meri402003@yahoo.com Cum se stabileste salariul de baza in anul 2011 pentru functionarii publici care au absolvit studii superioare si au sustinut examenul de promovare in clasa? (vezi toată discuția)
Salarizare functionari publici sonias sonias Am fost promovata pe functia de inspector asistent, de pe functia de referent superior. V-as ruga sa-mi spuneti daca salariul meu trebuie sa creasca ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa marianusca marianusca Buna ziua. Sunt incadrata in primarie in functia de referent, clasa III, gradul profesional asistent, treapta trei de salarizare din anul 2008. In anul 2010 ... (vezi toată discuția)