avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transformare post functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transformare post functionar public

Buna ziua,
Sunt angajata din anul 2004, referent asistenta sociala, functionar public.
In prezent sunt referent principal, din anul 2012.
In urma absolvirii unei facultati din anul 2009 si dupa multe cereri depuse la conducerea primariei, s-a hotarat transformarea postului din studii medii in studii superioare..., dar ca debutant, ceea ce nu mi se pare corect, cred ca asa imi va scadea si salariul, care in prezent e 906 brut-690 net... si daca e asa, voi refuza aceasta "avansare"...
Va rog, cine imi poate raspunde, cum ar fi corecta aceasta transformare/avansare?!
Cel mai recent răspuns: mihaelabmihaela , utilizator 13:36, 20 Mai 2014
Ar trebui sa vi se organizeze un concurs de promovare in clasa, dar nu in gradul debutant ci in asistent si sa ramaneti cu salariul avut.
Da, se organizeaza un concurs, am fost anuntati joi-pt urmatoarea joi...
Dar... nu inteleg, de ce sa raman cu acelasi salariu? Atunci care mai e rostul acestei promovari? Ce rost au mai avut... facultatea, cererile...? Eu nu mi-am dorit sa ajung inspector-nu ma incalzeste cu nimic titulatura, ci doar un salariu putin mai mare...
Pai daca nu va incalzeste cu nimic, nu va obliga nimeni sa va prezentati la examen.

Legea nr. 284 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice
B. Reglementări specifice funcţionarilor publici
ART. 5
(1) Funcţionarii publici care absolvă studii universitare de licenţă în domeniul de activitate al autorităţii sau instituţiei publice, încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, în condiţiile legii, într-o funcţie publică de execuţie cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzătoare studiilor absolvite.
(2) În situaţia în care salariul de bază stabilit în condiţiile alin. (1) este mai mic decât cel avut anterior promovării, funcţionarul public îşi menţine salariul de bază avut anterior promovării în clasă.
Da... am avut concursul pe 17 aprilie. Azi am primit dispozitia: incepand cu data de 15 mai, am promovat pe functia publica de executie de inspector , clasa I, grad profesional asistent, clasa de salarizare 36, coeficient de ierarhizare 1,90, cu salariul de baza brut lunar de 934 lei...adica am in plus 25 de lei!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa marianusca marianusca Buna ziua. Sunt incadrata in primarie in functia de referent, clasa III, gradul profesional asistent, treapta trei de salarizare din anul 2008. In anul 2010 ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarilor publici corinastrenc corinastrenc Am o nelamurire! Daca poate cineva sa ma ajute: Am absolvit studii superioare, după aceea m-am incadrat in functia de referent , clasa III, grad asistent, ... (vezi toată discuția)
Promovare Mihay12 Mihay12 Sunt functionar public grad superior.am absolvit facultatea cu licenta.ce trebuie sa fac pentru a promova la o alta clasa de salarizare? (vezi toată discuția)