avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amendat si incatusat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amendat si incatusat

salut.
am primit o amenda de 500 ron pentru asa zisa,,provocare de scandal,,
am intrat intrun magazin,in care se afla doar vinzatoarea si o persoana angajata la o firma de paza ,pe care o cunoasteam din copilarie si lam intrebat ,,daca si-a schimbat nevasta,, eu fiind sub influenta alcoolului dar nu in stare avansata de ebrietate,,.In acel moment respectiva persoana m-a lovit si am cazut in magazin.Mi-am revenit in ambulantza cind ma intreba asistenta ca ce am patit.
Am primti o amenda de 500 ron pe care am contestato insa vreau ceva lamurisi si sprijin legislativ pentru:
-amenda s-a facut in data de 22.aprilie.2011
-legea 61/1991 are ultima republicare in Monitorul oficial in 31.01.2011
-incadrarea faptei este facuta gresit dupa L.61/1991 rep pina la data modificarii.iar POLITISTUL nu avuse timp 4 luni sa-si insuseasca aceasta modificare zicaind el ca din obisnuinta a incadrat gresit.
* in referatul politistului se spune ca :
-----vinzatoarea a declansat butonul de panica si astfel a venit agentul de paza care era in magazin in momentul intrarii mele
-----------ce act trebuie sa cer in instanta sa prezinte agentul respectiv care este si martor asistent in incheierea PV de contraventie ca interventie la butonul de panica?
----In pv scrie ca la ora 16,40 am provocat scandal atit la magazin cit si la spital cu medicul de garda
----------- la aceeasi ora nu se putea face scandal in doua locuri diferite,,,DAR...se sustine in REFERATUL POLITISTULUI ca am fost violent ,eu sint o persoana cu o interventie chirurgicala la un picior,nu mai pot folosii genunchiul.,si ca urmare a violentei mele fizice si verbale ,medicul de garda a REFUZAT SA-MI ADMINSITREZEA CALMANTE SI TINEREA SUB SUPRAVEGHERE MEDICALA.FIIND NEVOIT POLITISUL SA MA INCATUSEZE SI SA MA TRANSPORTE LA DOMICILIU
------------MANUALUL DE BUNE PRACTICI ALE POLITISTULUI SPECIFICA MODALITATEA DE INCATUSARE SI IN CE CONDITII dar oare nu se gasea alta modalitate de a fi imobilizat?erau DOI politisti si Ag de la firma de paza ,ERA musai incatusarea? sau s-a facut un abuz?O persoana de 60 kg era periculoasa in fata la doi politisti si un agent de paza?sau punea in pericol viata pesoanala sau a celor din jur? DACA NU CUNOSTEA MODIFICAREA LEGII 61/1991 REP.ATUNCI NU CUNOSTEA NICI BUNELE PRACTICI.

--==== INTIMPINAREA ipj---arata ca PV s-a incheiat cu respectarea art 16 pct 7 si art 17 din OG nr 2/2001 aprobata de L ne 180/2002,ca fapta a fost savirsita cu vinovatie iar ca atare sanctiunea aplicata este temeinica .solicita ca martor in proces agentul de paza.

in consecinta eu trebuie sa dovedesc ca agentul de paza nu a fost chemat la BUTONUL DE PANICA,ca nu am facut scandal in magazin si la spital insa ,ca oi fi fost agresiv verbal cu injurii e posibil dar fizic nicidecum.
a facut politistii greseli in comportament prin incatusare?nu cunosteau actul normativ la zi? .
cu multumiri .Antin.



Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:23, 30 Iulie 2011
dvs trebuie sa contestati masura luata din procesul verbal pe fond si nu ca nu s-au respectat regulile de incatusare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala protectie si paza????!!! de ce mai platesc impozit?? CORNEKUS CORNEKUS Buna ziua, Sunt adminstratorul unei societati comerciale care detine mai multe magazine si localuri.Ma intalnesc cu urmatoarea problema. In cele doua ... (vezi toată discuția)
Amenda aplicata conform legii nr. 61/1991, republicata in 2008 ContSters114133 ContSters114133 buna ziua.in urma unui proces verbal s-a stabilit o amenda de 500 lei ,faptele fiind cele prevazute in art 2 punctul1 si punctul 26 din legea 61/1991 ... (vezi toată discuția)
Situatie ridicola creata intre mine, agentul unei firme de paza, un patron de magazin si politie r0nni3 r0nni3 Buna, sper sa ma poata sfatui cineva cum sa procedez mai departe intr-o situatie creata din nimic, dar nu neaparat ridicola, data fiind starea de fapt a ... (vezi toată discuția)