avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Situatie ridicola creata intre mine, agentul unei ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Situatie ridicola creata intre mine, agentul unei firme de paza, un patron de magazin si politie

Buna, sper sa ma poata sfatui cineva cum sa procedez mai departe intr-o situatie creata din nimic, dar nu neaparat ridicola, data fiind starea de fapt a lucrurilor din tarisoara noastra. Inainte de toate vreau sa precizez ca stiu ca omul daca se plictiseste isi gaseste "de lucru"..........
Situatia este in felul urmator:
Azi pe la ora 18:30 pornesc mancand pamantul catre un magazin al carui program il stiam pana la ora 20:00 dar intentionam sa ajung pana in ora 19:00, in caz ca ma insel. Ajung la 19 fara cateva minute, orarul era cum stiam eu, pana la 20, DAR, surpriza: magazinul este inchis. Dezamagit dau sa plec dar observ miscare inauntru. Astept, ma intampina un domn care imi spune nonsalant ca e "inchis" (fapt care il constatasem si eu, usa incuiata, semnul cu "inchis" afisat). Il intreb foarte politicos, desi iritat "de ce afisati un orar de functionare daca nu il repectati?", argumentand ca mai exista oameni pe lumea asta care bat pasul prin frig aiurea bazandu-se pe nenorocitul ala de orar. Raspuns ? Este magazin privat si deschid si inchid cand vreau eu. Raspunsul meu ? "ok, maine am sa ma adresez OPC-ului sa vedem daca exact asa scrie pe autorizatia de functionare- "orar:cand vrea muschiu' patronului". Incepe cearta de genul "du-te domnule de aici ai venit sa ma inveti cum sa tin magazinul deschis" #-o Ii explic frumos cat de rahat mi se pare felul in care dumnealui considera ca este normal sa procedeze, il instiintez ca dimineata la prima ora depun o plangere la OPC si scot telefonul mobil sa ii fac poza la orar (precizez ca in tot timpul asta eram afara, pe domeniul public).
Incep amenintarile, incepe sa imi vorbeasca de sus, si ma ameninta ca va chema firma de paza. Ii spun pe un ton calm ca putin imi pasa ca va chema el firma de paza, poate sa cheme pe cine vrea dansul, eu pe domeniul public tot fac poze cu telefonul mobil, nu exista inca lege impotriva acestui act (gresesc eu undeva???). Vine baiatul de la firma de paza, eu deja aveam pornita inregistrarea video, patronul ii spune ca are o problema cu mine cum ca fac scandal, eu ii explic frumos ca stau linistit pe trotuar, pe domeniul public si filmez de nebun la care baiatul de la firma de paza imi spune "sa fac pasi", raspunsul meu fiind "nu ai nici un drept sa imi spui sa plec, nu reprezinti politia, sunt pe domeniul public, pot filma pana raman fara baterie, la care ma impinge si imi smulge telefonul din mana. Incep sa fac ca apa minerala, imi da telefonul inapoi, sun la 112. Vine politia, le explic care e problema mea, de la ce s-a iscat tot circul inutil la care politaiu imi spune : "vei fi amendat pt ca ai provocat scandal" (?!). Eu ii raspund frumos "nu stiu pe ce criteriu o sa ma amendezi, eu nu cred ca am incalcat vreo lege, eu vreau doar sa depun o plangere impotriva astuia de la firma de paza, m-a imbrancit si mi-a smuls telefonul din mana fara nici un drept". In fine, dau buletinul, intra in magazin politistul impreuna cu patronul si baiatul de la firma de paza si dupa vreo 5 minute cat fumez eu o tigara imi iese politaiu' afara cu PV amenda pe numele meu conform caruia i-as fi adresat injurii si cuvinte jignitoare vanzatoarei, care era si ea prezenta, semnatura MARTOR: agentul firmei de paza :O . Il intreb pe politist daca glumeste si imi spune, ca pot sa fac contestatie, iar daca vreau pot sa merg la politie sa depun o plangere impotriva aluia de la firma de paza pt ce vreau eu. =D>
Ok, unde gresesc, care parte mi-a scapat ? Eu vreau sa depun contestatie impotriva PV, mi se pare cea mai gretoasa solutionare venita din partea politiei, vreau sa depun plangere impotriva gorilei de la firma de paza, si intr-un final sa il reclam pe ala cu magazinul lui la OPC, poate afla si el ca autorizatia aia de functionare pe care e specificat un program de functionare a unitatii si pe care e obligat sa o aiba tot timpul la vedere in incinta magazinului nu e DEGEABA.
Am vreo sansa sa rezolv ceva cu toata tevatura asta ? Am fost la politie si am discutat cu politistul de serviciu si acesta mi-a zis ca e problematica treaba cu PV atat timp cat ei au "martor" iar eu nu, desi mie mi se pare foarte ridicola toata treaba. Asa merg si eu cu un prieten pe strada, ii punem piedica unuia ce e singur cand nu vede nimeni, ala bietul suna la politie, iar cand vine politia eu sustin ca ala m-a injurat, iar prietenul meu semneaza ca martor, nu ? Si gata, a picat fraieru de fraier ? Subtire rau...........
Pareri ?
Cel mai recent răspuns: dddgab , utilizator 17:51, 27 Noiembrie 2011
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul. Cand ai de-a face cu o politie de genul FATULOIU, SORIC, TOBA etc nutrebuie sa ne mai mire nimic. Sigur ca programul magazinului trebuie respectat conform autorizatiei de functionare iar un paznic nu avea dreptul sa sara sa apere ilegalitatile patronului ca atunci ajungem sa aiba fiecare patron politia lui daca are un contract cu o firma de paza. In ce priveste fotografiile tata timp cat sunt facute de pe teritoriul public nu sunt interzise.Va puteti continua demersurile cu OPC-ul si firma de paza. Cu politia nu cred ca veti rezolva ceva atata timp cat nu s-a facut curatenie generala.
Eu cred ca procesul verbal nu este valabil atata timp cat "martorul" nu este un martor obiectiv, neutru, ci este unul platit de partea adversa (ca salariat). Procesul verbal poate fi atacat cu contestatie in instanta judecatoriei in termen de 15 zile de la comunicare. Totusi, ati depus o reclamatie la OPC sau doar ati promis?
Dimineata la prima ora prezent la OPC, am trecut prin fata magazinului mai tarziu si pe usa era inca orarul modificat atunci pe loc pana sa vina politia (din "08-20" in "08-19") desi se vede de afara autorizatia de functionare de pe perete pe care scrie "08-20" #-o . Credeti-ma ca am sa mor cu astia de gat, nu ma las nici cu OPC-ul nici cu amenda si nici cu gorila de la firma de paza. Recapitulez: am ajuns la un magazin la care nu se respecta un orar, mi s-a spus ca ii doare in fund, in momentul in care am facut poza la orar si usa cu "inchis" pt OPC patronul a apelat la firma de paza pt a ma "inlatura" (politie personala), iar apoi la sosirea politiei au pus-o ei de-o poveste cum ca am injurat vanzatoarea pt a ma si amendea. Se poate mai de kkt ? Probabil ca da, daca nu se rezuma agentul de la firma de paza la a ma "doar" impinge si brusca, poate imi scapa si un bobarnac...atunci chiar ca iesea frumos cu IML si tot tacamul. Tara lui papura voda #-o. Atat sper sa nu ma duc maine dimineata la OPC iar dansii sa imi spuna cu "parere de rau" ca e necesar sa ii prinda dansii in fapt pt a putea face ceva. In fond si la urma urmei, in timp ce s-a desfasurat tot circul magazinul era INCHIS, politia de fata si inca nu era ora 20:00...
Macar OPC-ul sa faca ceva. Daca nu...va recomand sa treceti la categoria 'glume de Moldova' cu respectivii.
Ok, in caz ca are cineva chef sa isi dea cu parerea la toata harababura asta:
Am depus plangere impotriva procesului verbal, politia a depus o intampinare prin care solicita respingerea plangerii contraventionale ca fiind nefondata. Anexate: copie dupa PV, fisa de interventie la eveniment, un raport scris al agentului constatator si doua declaratii: una scrisa de catre persoana careia i-am adresat presupusele injurii si alta scrisa de catre sotul acesteia, patronul magazinului respectiv.
Pe scurt, politia ca entitate, prin raport si declaratia agentului sustine ca a venit la fata locului, a constatat ca am adresat respectivei injurii (ceva de genul : domnule politist m-a injurat baiatul" / politist: "de ce injuri bai?"), iar aici citez din declaratia politistului : "Dupa cercetarile si verificarile de la fata locului am constatat faptul ca numitul -eu- a avut un comportament agresiv si neadecvat fata de agentul de paza si fata de numita -vanzatoarea/sotia patronului-. Cand acesta a fost intrebat de ce a avut un astfel de comportament, acesta a declarat ca a avut acest comportament din cauza ca patronul magazinului nu respecta programul".
Ajutati-ma sa inteleg... acest agent considera prin declaratia sa ca m-a amendat deoarece am avut un comportament neadecvat ? Cum a ajuns el la concluzia asta ? S-a prezentat la fata locului, cei aflati acolo i-au spus ca "baiatul face scandal" si el, drept urmare, bratul lung al legii a "dedus" ca...asa o fi ?Ce inseamna comporament neadecvat in acceptiunea agentului ? Faptul ca am avut un comportament care nu a fost pe placul grupului prezent la fata locului ? Faptul ca mi-am exprimat opinia vis-a-vis de felul in care la noi in tara fiecare respecta ce vrea si cand vrea ? Faptul ca mi-am exercitat dreptul de a filma cu telefonul pe domeniul public un patron care nu isi respecta orarul ? Faptul ca am fost profund indignat ca patronul a apelat la "politia personala" (firma de paza) pentru a ma inlatura de pe domeniul public ? Singurele indicii conform carora eu as fi adresat injurii decurg din declaratia femeii. Asta dpdv al agentului.
In declaratia patronului exista pe final "parerea mea este ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice sau drogurilor, fiind sau avand un comportament ciudat", in opinia mea tentativa crunta de discreditare.
In declaratia sotiei acestuia(vanzatoarei) apare "la sosirea agentului de paza numitul -eu- a avut un comportament neadecvat fata de acesta". Tin sa precizez ca sosirea agentului de paza o am inregistrata video pe telefon si decurge foarte civilizat pana in clipa in care agentul de paza imi adreseaza intrebarea "tu ai gargauni ?", imi spune "hai du-te de aici", ma impinge apoi poc gata inregistrare, atunci imi ia telefonul din mana apasand implicit si butonul de oprire. Pot face uz de inregistrare ? Pot ataca in vreun fel declaratia de tip fabula a vanzatoarei ? Dar declaratia sotului/patronului care mai mult incearca sa sugereze ca eram beat si pus pe scandal ? =D>
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Amendat si incatusat antin antin salut. am primit o amenda de 500 ron pentru asa zisa,,provocare de scandal,, am intrat intrun magazin,in care se afla doar vinzatoarea si o ... (vezi toată discuția)
Amenda 200 ron intr-un context foarte ciudat. DaniDarkSide DaniDarkSide Buna ziua, am nevoie de ajutorul dumneavoastra intr-o problema destul de delicata si complicata. Intr-o seara de sambata, dupa ce am plecat ... (vezi toată discuția)
Ce ar trebui sa contina notele de sedinta? nutu_tim nutu_tim Buna ziua, Ionut ma numesc, si sunt intr-o situatie putin cam incurcata. am sa incerc sa detaliez putin, pe scurt: in 2 septembrie, ma deplasam cu masina ... (vezi toată discuția)