avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... amenzi de circulatie, trecute pe ROL
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

amenzi de circulatie, trecute pe ROL

Buna ziua,
puteti sa-mi spuneti daca amenzile de circulatie, care nu au fost platite si au ajuns pe ROL la Primarie, se pot prescrie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Catalina Covaliu , utilizator 11:25, 1 August 2011
De obicei se prescriu in 5 ani daca fiscu nu intreprinde nici o actiune in vederea recuperarii lor, dar in realitate fiscul trimite acele notificari, prin care va instiinteaza ca aveti de plata o suma de, si cu ajutorul lor intrerupe cursul prescriptiei. Astfel ca ele ajung sa nu se mai prescrie.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
Cristian Raduta - Birou de Mediator, Mediator
Amenzile sunt venit la bugetele locale ale primariilor. Creantele de acest gen se prescriu in 5 ani, in cazul in care nu se indeplineste vreun act de intrerupere a cursului de prescriptie.
Va multumesc! Unele dintre ele au depasit 5 ani...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presciere amenzi contraventionale okremus okremus Trebuie sa recunosc ca n-am fost prea cuminte in anul 2004.Am adunat 26 amenzi contraventionale(de circulatie)..Intrebarea mea e : daca si cand se prescriu ... (vezi toată discuția)
Prescrierea amenzilor de circulatie scinteianuaurel@yahoo.com scinteianuaurel@yahoo.com Buna ziua,sunt consilier in cadrul compartimentului impozite si taxe locale al unei primarii,va rog sa-mi spuneti termenul dupa care urmeaza presrierea unei ... (vezi toată discuția)
Amenzi circulatie Ersin Dervis Ersin Dervis am si eu o intrebare! Amenzile de circulatie neplatite care au ajuns la fisc si sunt trecute la impozitul pe locuinta se prescriu? daca da dupa cat timp ? (vezi toată discuția)