avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ce pot face in aceasta situatie ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ce pot face in aceasta situatie ?

buna ziua .
in data de 23 aprilie 2011 mi.am gasit autoturismul marca volvo v50 avariat in fata porti.
in urma sesizarilor de la politie a fost gasit vinovatul care detinea rca ,am incercat sa imi repar masina pe rca-ul faptasului dar paguba de 11.000 euro nu era acoperita de rca.
am hotarat astfel sa imi repar masina prin regres deoarece detin casco la [editat de admin]. Acestia din urma au aprobat intrarea in reparatie a autovehiculului la service-ul primus auto.Au trecut 3 luni de cand masina a intrat in reparati, este gata dar cei de la euroins nu au achitat costurile reparatiei
au trecut cele 15 zile calindaristice in care puteau sa achite.am fost la primus auto am vazut masina iar stopul care a fost inlocuit este intr-o stare jalnica (zgarieturi micute .mizeri si anumite pete in interiorul stopului) Ce as putea sa fac in aceasta situatie,opc ma poate ajuta ?
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:18, 12 August 2011
Conciliere cu asiguratorul pentru plata si actiune in instanta in caz de refuz.
Conciliere cu reparatorul pentru avariile produse in custodia autoturismului, apoi actiune in civil pentru daune, daca nu se rezolva prin conciliere.
Puteti apela si la un mediator pentru ambele litigii.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
nucu$, utilizator
In problema platii despagubirii, daca ati depus la dosarul de dauna cererea de despagubire solicitati asiguratorului penalitati de 0,1% din valoarea despagubirii pentru fiecare zi de intarziere.
Pentru problema calitatii reparatiei adresati-va OPC-ului.
cioan a scris:

In problema platii despagubirii, daca ati depus la dosarul de dauna cererea de despagubire solicitati asiguratorului penalitati de 0,1% din valoarea despagubirii pentru fiecare zi de intarziere.Pentru problema calitatii reparatiei adresati-va OPC-ului.

Atentie, se despagubeste pe CASCO, conform conditiilor specifice si nu conf. normelor RCA !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
In cazul unui accident auto platesc si eu sau doar asigurarea? danadana123 danadana123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Intr-o seara conduceam si am derapat in niste masini parcate. Doua au fost ... (vezi toată discuția)
Regres casco catre rca-ul vinovatului prietencutine prietencutine Buna dimineata in primul rand, vreau sa aud si eu parerea unor oameni competenti. Ieri am avut un accident, un domn nu a acordat prioritate acrosand o masina ... (vezi toată discuția)