avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deplasare externa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deplasare externa

Buna ziua,

Cum se face decontarea deplasarilor externe - diurna si cazarea?
Dar, diurna pe zi este cea stabilita prin HG 518/95 sau este pana la valoarea stabilita de lege?
(ex. 35 euro asa cum zice legea sau pala la 35 euro sa zicem 30 de euro)

Pentru cazarea la o persoana fizica se aplica HG 518/95, iar la revenirea in tara se va deconta 75% din plafonul de cazare pentru tara respectiva.
In acest caz ce documente justificative salariatul trebuie sa prezinte pentru contabilitate?
Plafonul pe zi este cel stabilit de HG?
exista o suma maxima pentru cazare?


Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:42, 12 August 2011
Buna seara

Tot in hg 518 e raspunsul la intrebari .
Diurna este cea din hg , diminuata cu 25% pana la 31 dec 2010 si apoi , de la 01 ian 2011 majorata cu 15% , conform unor modificari ale acelei hg .
De fapt , diurna poate fi oricat se stabileste prin ad generala a asociatilor , aici discutam despre nivelul de deductibilitate fiscala .
Despre cazare , tot acolo aveti cuantumurile ; cititi forma actuala a hg si veti avea de acolo aproape un algoritm de calcul ; vedeti ca se mai aplica niste procente pentru ch neprevazute , apoi durata de stabilre a zilei intregi / zi fractionata cu ce drepturi se cuvin pe fiecare caz, etc .
Daca stabiliti diurna , nu mai e nevoie de doc justificative ; doar decontul cu calculul pe verso .
rectific : in loc de " conform unor modificari ale acelei hg ." este corect conform unor og cu incidenta asupra limitei deductibile ...
scuze !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurnele pt pfa-uri nicholas455 nicholas455 Salutari la toata lumea! Stie cineva sa-mi spuna dea raspuns la urmatoarele intrebari legate de diurne: 1. care este valoarea acceptata pentru diurna pe ... (vezi toată discuția)
deplasari externe -justificare cazare andrief andrief In conf. cu HG 518/ 1995 art. 9 al (3) \" in situatia cand cazarea nu poate fi asigurata la unitati hoteliere sau altele asemenea personalul poate sa ... (vezi toată discuția)
Factura avion laurail laurail Buna ziua! Reprezint o firma care se ocupa cu serviciile IT precum si cu vanzarea-cumpararea produselor de gen. Administratorul firmei impreuna cu un ... (vezi toată discuția)