avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea tine loc de act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea tine loc de act de proprietate

2 soti proprietari.Sotul moare.Se face succesiunea.Copii cedeaza pt mama ramasa in viata.Daca nu mai exista actul de proprietate cu care au cumparat sotii la vremea respectiva casa, succesiunea tine loc de act de proprietate?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 11:11, 16 August 2011
Certificatul de mostenitor care se intocmeste de catre notar, in momentul dezbaterii succesiunii, tine loc de titlu de proprietate.
Certificatul de mostenitor este un act declarativ, nu constitutiv de proprietate.
Dovada proprietatii se face intotdeauna cu actul de proprietate original, impreuna cu certificatul de mostenitor.
In lipsa actului original, dovada se poate face si cu un duplicat sau cu o copie legalizata.
Puteti obtine un duplicat sau copie legalizata de la notariatul unde a fost intocmit actul sau din arhiva vanzatorului (daca bunul imobil a fost achizitionat de la o institutie publica).
O copie a actului puteti gasi si la directia de impozite si taxe locale din cadrul primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin un duplicat dupa actul de proprietate ddaria_2008 ddaria_2008 Buna ziua, sunt casatorita si despartita in fapt, am un imobil dar actele au ramas la sot si nu imi pot face buletin de identitate care urmeaza sa expire, nu ... (vezi toată discuția)
De unde pot face rost de acest act? simoneangel simoneangel Am nevoie sa fac rost de un certificat de mostenitor care e pe numele meu si al surorii mele... unchiul nostru are un exemplar original pe care refuza sa ni-l ... (vezi toată discuția)
Problema cu actele de proprietate: pentru dezbaterea succesiunii, intabulare voi avea nevoie de titlul de proprietate teren in original sau in copie legalizata? Vranceanud Vranceanud As avea si eu o intrebare. Bunica mea este propriuetara in indiviziune pe un teren agricol, cf legii 18, si detine o copie legalizata de pe acest titlu de ... (vezi toată discuția)