avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum obtin un duplicat dupa actul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum obtin un duplicat dupa actul de proprietate

Buna ziua,
sunt casatorita si despartita in fapt, am un imobil dar actele au ramas la sot si nu imi pot face buletin de identitate care urmeaza sa expire, nu putem comunica si nu gasesc intelege toate actele le-a ascuns. ce pot face?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:45, 12 Ianuarie 2023
Buna ziua!
Daca imobilul a fost achizitionat prin prin contract de vanzare-cumparare autentificat la notar, va puteti adresa notarului respectiv care va va inmana o copie legalizata dupa originalul existent in arhiva sa sau va puteti adresa OCPI care va va elibera o copie conform cu originalul existent in arhiva. Daca mergeti la OCPI este necesar sa cunoasteti numarul de carte funciara, pentru ca doamnele de acolo sa poata afla din CF numarul incheierii de intabulare si, astfel, sa poata gasi contractul dvs.
Daca e vorba de un apartament cumparat in jurul anilor '90 de la regia locativa, presupunand ca nu mai exista acea institutie (cele mai multe au fost desfiintate), va puteti adresa Primariei. Insa, va recomand, sa incepeti cu notarul... e cel mai simplu...
imobilul este la curte si nu stiu numarul de carte funciara
Repet, daca imobilul a fost achizitionat prin contract de vanzare-cumparare autentificat la notar, va puteti adresa notarului respectiv care va va inmana o copie legalizata dupa originalul existent in arhiva.
Totusi, cand a fost cumparat imobilul? Poate ca nu exista carte funciara deschisa, actul fiind transcris, si se poate gasi in arhiva OCPI...
puteti scoate o copie legalizata de la notarul unde ati incheiat actul impreuna cu sotul dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara ! Pot scoate duplicat al actului original al imobilului rămas de la tatăl defunct?

Alte discuții în legătură

Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)
Copie contract v-c de la cadastru sasa23 sasa23 Buna,pentru a obtine o copie la un ctr de vanzare cumparare oficiul cadastru poate emite aceast act in baza unei cereri,va rog? (vezi toată discuția)
Succesiunea tine loc de act de proprietate eueu1 eueu1 2 soti proprietari.Sotul moare.Se face succesiunea.Copii cedeaza pt mama ramasa in viata.Daca nu mai exista actul de proprietate cu care au cumparat sotii la ... (vezi toată discuția)