avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Cursuri de perfectionare pentru consilierii juridici
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Cursuri de perfectionare pentru consilierii juridici

As dori sa aflu unde as putea face niste cursuri de perfectionare pt. consilier juridic. Am auzit ca vor fi ceva cursuri la Mamaia in septembrie 2008 pentru juristi debutanti, daca stiti ceva si in legatura cu asta as dori detalii. Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 21:29, 18 Octombrie 2009
eu una nu stiu nimic , dar fiind din Constanta , m-as putea interesa , daca imi spui exact in ce institutie ar urma sa se desfasoare aceste cursuri.
Nu stiu institutia, am aflat doar ca la Mamaia s-ar organiza ceva cursuri pt cons. juridic.
nu am auzit de cursuri de perfectionare in domeniu juridic.dar poti sa urmezi un master la Facultatea de Drept.
Cursuri de perfectionare in drept contractual se vor face la poiana brasov in per 2-5 oct 2008
Mai multe detalii poti gasi la eag.ro
CURS DE PERFECŢIONARE
DREPT CONTRACTUAL
noutati legislative

OBIECTIVE:

Cursul îşi propune prezentarea şi însuşirea legislaţiei armonizate în domeniul contractual şi are ca obiectiv eliminarea obstacolelor care asigură circulaţia bunurilor şi a serviciilor în activitatea desfăşurată de: instituţii, agenţi economici, companii naţionale şi multinaţionale, sectorul bancar şi al asigurărilor, etc.

LECTOR:

Bogdan DUMITRACHE – Formator la Institutul Naţional al Magistraturii


TEMATICA:

Procedura de încheiere a contractelor. Oferta de a contracta, negocieri precontractuale şi antecontractul – studii de caz.
Clauze de ineficacitate a contractelor. Aspecte practice particulare, inclusiv de ordin procedural, privind rezoluţiunea şi rezilierea. Sfera de aplicare a denunţării unilaterale ca modalitate de încetare a contractului.
Clauze de agravare a răspunderii contractuale: clauza penală, pactele comisorii, conventiile de răspundere pentru caz fortuit şi forţa majora, convenţii de înlăturare a condiţiei punerii în întârziere.
Mecanisme contractuale de schimbare a părţilor contractului: cesiunea de creanţă, cesiunea de datorie, cesiunea contractului.
Căi procedurale speciale de valorificare a creanţelor născute din contractele comerciale: comparaţie între cererea promovată în temeiul OUG nr.119/2007 şi procedura somaţiei de plată.
Executarea silită a creanţelor contractuale. Contracte care constituie titluri executorii. Consecinţe procedurale. NOU! Procedura privind colectarea prin executare silită a creanţelor fiscale faţă de debitori instituţii publice – Ordin ANAF nr.1031/2008
Răspunderea civilă delictuală, răspunderea contractuală şi răspunderea penală, izvorâte din neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a clauzelor contractuale.
Spete si studii de caz.
CERTIFICARE

La sfârşitul sesiunii, în urma evaluării, se acordă CERTIFICAT DE ABSOLVIRE a cursului de perfecţionare pentru ocupaţia ”EXPERT JURIST” cod COR 242904.
Certificatele sunt eliberate de Expert Consulting Management în conformitate cu prevederile O.G. 129 / 2000 republicată.

Perioada: 02 – 05 octombrie 2008
Locul desfãsurarii: POIANA BRAªOV, Hotel Eurohotel

Înscrierile se fac în limita numărului de locuri disponibile până la data de 26 septembrie 2008 în baza formularului de participare solicitat la tel. 031/805.86.58–Bucureşti, sau 0234.313.320, 0234.323.760–Oneşti.

Alte discuții în legătură

- este obligatorie înscrierea în colegiul consilierilor juridici ... oanaportar oanaportar - Este obligatorie înscrierea în colegiul consilierilor juridici ? Bună ziua ! Vă rugăm să ne ajutați cu un răspuns cu privire la următoarea ... (vezi toată discuția)
Avocati de bussines? Iulian81 Iulian81 Va salut! Cam ce domenii de drept ar trebui sa cunosc la perfectiune pentru a deveni avocat de bussines? Si totodata unde as putea sa gasesc indrumatori ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in munca monique32 monique32 Ma numesc Monica şi lucrez intr-un spital. Acum 4 ani am absolvit cursurile postuniversitare de specializare in Informatică şi am fost incadrată la ... (vezi toată discuția)