avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrarea in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrarea in munca

Ma numesc Monica şi lucrez intr-un spital. Acum 4 ani am absolvit cursurile postuniversitare de specializare in Informatică şi am fost incadrată la actualul loc de muncă pe un post cu studii superioare, mai precis "operator -programator". La data când va scriu se discută depre fatul că, studiile postuniversitare absolvite sunt de fapt studii superioare de scurtă durată.
Legea invăţământului spune că: prin reconversie profesională se poate obţine o diplomă de absolvire a studiilor postuniversitare de specializare fapt care iţi dă dreptul de a profesa in specializarea obţinută.
Jurista instituţiei susţine că, eu nu pot fi incadrată pe un post cu studii superioare deoarece nu am la bază o facultate de informatică, ci o postuniversitară de informatică. Iar directorul financiar are altă problemă -in noua grilă de salarizare nu există informatician cu studii superioare.
Este posibil ca studiile postuniversitare sa fie echivalate cu SSD ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 3 Decembrie 2009
Daca pentru postul respectiv nu sunt prevazute studii superioare atunci nu au cum sa va incadreze cu studii superioare.
Ce nu inteleg, este cum de ati putut face cursuri postuniversitare daca nu aveti facultate?!!!!
Facultatea pe care am absolvit-o este -ISTORIE-GEOGRAFIE, licentiat in ISTORIE.
Pentru postul pe care am fost incadrata erau prevazute studii superioare.
Scuze, nu am fost foarte clara.
Stimata doamna,

mania enigmelor de nedezlegat se pare ca devine o practica in Romania.
Asa cum le spune si titulatura, studiile postuniversitare sunt studii care se absolva dupa terminarea unei facultati

Daca facultatea unde ati urmat cursurile nu a avut nici o problema in a va inscrie la cursuri postuniversitare de informatica cand dvs ati terminat istoria, nu inteleg care este problema juristei de la institutie.
Daca legea nu face delimitari, nici noi nu vom face! Sau nu ar trebui sa facem.

Eu consider acest tip de curs (postuniversitar) ca o specializare, daca vreti ca un master intr-un domeniu.
Eu am exemple de salariati care au terminat politehnica, sau istorie, sau constructii, si au absolvit cursuri postuniversitare de managementul resurselor umane.
Sigur ca exista unele cursuri ptr care trebuie sa ai absolvita o facultate de profil (ex. medicina, drept) dar sa nu exageram.

Ceea ce sustine jurista dvs fie este o intelegere ..... sa-i spunem eronata, a legii, fie este rea vointa, fie......... nu vreau sa folosesc cuvinte grele.
Am toata stima ptr juristi, dar trebuie sa recunoasca si ei ca in orice padure exista uscaturi.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu am inteles prea bine ce doriti sa spuneti, dar o sa incerc sa fiu mai explicita.
Eu nu vreau sa fiu incadrata in nici o alta functie decat cea pe care o ocup . Functia in sine operator -programator este incorecta pentru ca: in COR functia de operator este clasificata la studii medii iar programator la studii superioare.
Functia de operator -programator exista in Statul de functii inainte de a-l ocupa eu, iar pentru a-l ocupa erau necesare studii superioare.
Ceea ce era necesar institutiei, in momentul in care angajau pe cineva pe un astfel de post, era doar de a acorda o asistenta tehnica minima. In primii ani, adica in 2006 faceam mai mult o munca de operator introducere si validare date . Nu este problema mea ca cerintele postului nu au fost bine definite si nici nu s-au cerut studii tehnice de lunga durata.
Acum sunt pusa in fata faptului implinit pentru ca, voi fi incadrata cu data de 01.01.2010 ca INFORMATICIAN cu SSD.
Nu incetez sa ma minunez de oamenii care cauta si gasec nod in papura la orice pas.
Curiozitatea cea mare este daca ITM-ul teritorial va reusi sa dezlege misterul.

Alte discuții în legătură

Incadrare pe cartea de munca andu12 andu12 buna ziua. am terminat o faculate de 4 ani de profil economic, dupa care am facut cursuri de conversie profesionala postuniversitare in informatica de 2 ... (vezi toată discuția)
Recunoastere studii economice Mitzi_transilvan Mitzi_transilvan Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea speta: O persoana a absolvit studii postuniversitare de 1 an in domeniul managementului institutiilor publice la o ... (vezi toată discuția)
Studii necesare meseriei de economist elenateodora elenateodora Buna ziua. Am absolvit Facultatea de Matematica fiind licentiata in Matematica, in prezent urmez cursurile de master, specializarea Management Financiar ... (vezi toată discuția)