avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocati de bussines?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocati de bussines?

Va salut! Cam ce domenii de drept ar trebui sa cunosc la perfectiune pentru a deveni avocat de bussines? Si totodata unde as putea sa gasesc indrumatori seriosi pentru stagiu?
Nu exista "la perfectiune" :), plus ca avocatura de business inseamna orice domeniu de drept, cu avocati specializati, axata pe servicii prestate clientilor business. Uitati-va pe site-urile marilor societati de avocati si veti vedea ce domenii abordeaza.
Desi poate parea evident ca "baza" e dreptul societatilor comerciale, alaturi de obligatii si garantii, nu e chiar asa. Si dreptul aviatic poate fi foarte bine tot business.

Dvs. ce domenii va plac?
Drept comercial, administrativ, penal, drept de munca, fiscal si avand in vedere situatia actuala ai business, limbe, si internet. Indrumatori sunt multi. Dar sa stis cel putin ca intotdeauna nu se stie tot. Cel care crede ce stie tot este adevarate ca nu stie nimic. Si cel mai important domeniul: drept moral. Pentru a nu ti lipesti in capcanele care tinde paiangele sociale si individuale...
Mie mi-ar place sa lucrez intr-un domeniu mai mult de birou, consultanta, contracte si mai putin litigii si procese. Din aceasta cauza doream sa devin avocat de bussines. Dar din cate am citit procedura de a intra in avocatura a devenit si mai dificila... acum am inteles ca sunt obligati stagiarii sa faca si cursuri la I.N.P.P.A si deci alte taxe, pierdere de vreme si bani cheltuiti prin Bucuresti(pentru ca nu sunt sigur ca ar avea centre teritoriale si in judetul meu). Una peste alta se mai cer si avocati indrumatori carora nu le inteleg rostul, in cazul in care se fac cursuri de perfectionare si probabil practica la Institut. Din lege se mai deduce ca ar cam fi necesar si un Master.... Deci ce sa faci mai intai? Practica cu domnu' avocat? Cursuri la Institut? Alte cursuri la vreun Master...? Eventual sa mai ai si niste procese la instanta?? RIDICOL...!!!

Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
Iulian81, utilizator
De ce sa fie ridicol? Daca doriti sa deveniti avocat atunci nimic din toate aceste lucruri nu vi s-ar mai parea ridicol. Vi se pare absurd ca un avocat sa faca 4 ani de facultate, sa dea un examen serios, sa urmeze cursuri de perfectionare alaturi de un master si sa prinda experienta necesara din stagiatura?
Ati dori sa fiti aparat de o persoana care face 4 ani de facultate, da un examen si atat? Vorbim despre domenii serioase, unde nu ne putem juca nici cu viata oamenilor si nici cu banii acestora, iar toate studiile acestea sunt necesare.
Nu e obliatoriu pt nimeni sa devina avocat, sunt multe alte domenii in care se cer doar 3 ani de facultate si eventual un master.
De avocat de business nu am auzit, probabil va referiti la cei care se specializeaza pe comercial si nu numai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce master sa aleg? jason jason Buna ziua! As dori cateva sfaturi referitoare la dilema mea :) In vara aceasta termin Dreptul (4 ani) si intentionez ca, dupa examenul de licenta sa dau ... (vezi toată discuția)
Ce se invata la inppa? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! As dori sa stiu va rog in ce consta pregatirea de la INPPA? Se face practica sau specializari in vreun domeniu de drept? Si daca avem un master mai ... (vezi toată discuția)
Master - la ce imi foloseste NewYork4ever NewYork4ever Am si eu o intrebare...anul acesta termin facultatea de drept...si vreau sa va intreb daca stiti daca ajuta la ceva masteru? eu as vrea sa ma fac ... (vezi toată discuția)