avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul medical

de fiecare data cand este necesar un concediu medical din probleme de sanatate este necesar sa aduci adeverinta medicului de familie de la locul de munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:11, 22 August 2011
1. Iata ce spune OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate:
Art. 3.1. - Pentru a beneficia de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, persoanele prevazute la art. 1 trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa indeplineasca stagiul minim de cotizare prevazut de prezenta ordonanta de urgenta;
b) sa prezinte adeverinta de la platitorul de indemnizatii din care sa reiasa numarul de zile de concediu de incapacitate temporara de munca avute in ultimele 12 luni, cu exceptia urgentelor medico - chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A;
c) sa fie prezente la domiciliu sau la adresa indicata, dupa caz, in intervalul de timp si in conditiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonante de urgenta, in vederea exercitarii verificarii de catre reprezentantii platitorilor de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate.

2. In cazul dvs. "platitorul de indemnizatii" este angajatoprul dvs.
Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical AlinaMaxim AlinaMaxim Am si eu o intrebare referitorla ordonanta 36/14/04/2010la art.3.1\" Pentru a beneficia de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate,persoanele ... (vezi toată discuția)
Alte venituri in perioada concediului medical zoltan44 zoltan44 Bună ziua! Sunt asistent medical angajat la spital si in timpul liber fac taximetrie fiind PFA. În prezent sunt în concediu medical , am dreptul la un an ... (vezi toată discuția)
Verificare prezenta concediu medical cristinabodnar cristinabodnar Buna ziua! As dori sa stiu in ce masura este legal, constitutional, etc, (SI CARE ESTE TEMEIUL LEGAL AL UNOR ASEMENEA MASURI) ca angajatorul (statul - sunt ... (vezi toată discuția)