avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu medical

Am si eu o intrebare referitorla ordonanta 36/14/04/2010la art.3.1" Pentru a beneficia de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate,persoanele prevazute la art.1trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a)sa indeplineasca stagiul minim de cotizare prevazut de prezenta ordonanta de urgenta;
b)sa prezinte adeverinta de la platitorul de indemnizatii din care sa reiasa nr.de zile de concediu de incapacitate tempoarara de munca avute in ultimele 12 luni, cu exceptia urgentelor medico chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A;
c)sa fie prezenti la domiciliu sau la adresa indicata dupa caz in intervalul de timp si in conditiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonante de urgenta in vederea exercitarii verificarii de catre reprezentantii platitorilor de indemniz.de asig.soc.de sanat.
Intrebarea ar fi : in adeverinta pe care angajatorul o elibereaza salariatului mai trebuie trecute nr.de zile de concediu de incapacitate tempoarara de munca avute in ultimele 12 luni, cu exceptia urgentelor medico chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A; ?
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 10:42, 18 Mai 2010
Angajatorul trebuie sa mentioneze zilele de concediu medical avute in ultimele 12 luni pe toate codurile de indemnizatii.Adica si pe boala obisnuita si pe cod de urgenta.
Textul de mai sus unde spune ca:
b)sa prezinte adeverinta de la platitorul de indemnizatii din care sa reiasa nr.de zile de concediu de incapacitate tempoarara de munca avute in ultimele 12 luni, cu exceptia urgentelor medico chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A;
se refera la faptul ca adeverinta este necesara doar in cazul in care pacientul nu vine in urgenta unde nu este nevoie de adeverinta de salariat.Urgentele si bolile infectocontagioase se deconteaza direct din FNUASS fara ca pacientul sa faca dovada de asigurat, prin urmare nu este necesara adeverinta de salariat.Asta este exceptia despre care se vorbeste in textul legii.
Acum sa va spun de ce este necesara aceasta adeverinta.Unul pentru a demonstra calitatea de asigurat, pe care medicul de familie poate nu o actualizeaza, si pentru ca medicul prescriptor sa tina o evidenta la numarul de zile de care a beneficiat pacientul in ultimele 12 luni si pt a nu depasi zilele pe care medicul are voie sa le acorde.
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
Crissa C, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta medicala rusualexandra rusualexandra Eu pana acum am eliberat adeverinte pt medic cu zilele de cm in ultimele 12 luni, inclusiv cu zilele cm urgenta medico chirurgicala si boli infectocontagioase. ... (vezi toată discuția)
Concediul medical anonimusaleator anonimusaleator de fiecare data cand este necesar un concediu medical din probleme de sanatate este necesar sa aduci adeverinta medicului de familie de la locul de munca? (vezi toată discuția)
Model adeverinta medicala eliberata de angajator manug manug buna ziua.am o nelamurire.am eliberat o adeverinta medicala pe care o eliberez de 2 ani si ma suna medicul de familie sa-mi spuna ca s-a modificat ... (vezi toată discuția)