avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obtinere credit dupa divort !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obtinere credit dupa divort !

Dupa divort, poate fi obtinut un credit ipotecar de catre unul dintre soti daca partajul nu a fost facut iar apartamentul de ipotecat este in continuare proprietate comuna? Ce conditii trebuie indeplinite? Poate una dintre parti sa foloseasca acesti bani pentru plata jumatatii de apartament pe care o detine celalalt sot (sulta)? Cum trebuie fostul sot sa dovedeasca faptul ca a platit sulta?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 18:36, 25 August 2008
Va sfatuiesc sa efectuati partajul pentru a vedea in masa caruia va intra imobilul si dupa aceea sa va ganditi la sulta. in mod general fiecare cota de 1/2. In cazul in care apartamentul a fost cumparat prin rate si unul din ei nu plateste celalat poate plati rata crescandui cota de participare,care se va lua in calcul la partaj in beneficiul aceluia.
Am inteles sfatul dumneavoastra, iar acesta este foarte pertinent... Intrebarea mea, prima si cea mai importanta, este daca poate fi obtinut un credit ipotecar de catre unul dintre soti daca partajul nu a fost facut iar apartamentul de ipotecat este in continuare proprietate comuna? In ce conditii (adica, ce obligatii au partile)? Multumesc.
trebuie sa prezentati aceasta problema la banca care va acorda creditul. Contractul de ipoteca va trebui semnat de ambii proprietari, adica de fostii soti, cunoscut fiind faptul ca, in cazul in care proprietarul- beneficiar de credit nu isi va plati ratele, banca va putea sa isi recupereze imprumutul prin vanzarea apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Sotul divortat poate pune ipoteca, pt un credit, pe partea lui dintr-un imobil? Lyvyoo Lyvyoo Hello, As vrea sa va cer o parere in legatura cu urmatoarea speta a unor rude: Dupa 15 ani de casatorie cuplul a divortat (cam acum un an) FARA sa declanseze ... (vezi toată discuția)
garant într-un contract de credit ipotecar pentru un apartament bun comun. pot prelua creditul dacă fostul soț refuză să mai achite ratele? mariaevelina mariaevelina Buna ziua Dupa casatorie in 2008 am contractat impreuna cu fostul sot un credit ipotecar. Divortati din dec 2017, sentinta de divort ne-a dat dreptul mie ... (vezi toată discuția)