avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot beneficia de somaj?

Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Am lucrat la o firma timp de un an si 4 luni, mi s-a incheiat cartea de munca cu art.55b (acordul intre parti) urmand sa nu mai lucrez o luna si jumatate iar dupa aceasta luna si jumatate am fost angajata la o alta firma timp de o luna si mi s-a inchis cartea de munca cu art.65 (cel pentru somaj). Dat fiind faptul ca am acea intrerupere de o luna si jumatate mai pot sa-mi depun actele pentru somaj? Sau nu am dreptul la somaj? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: amaly8 , utilizator 07:19, 26 August 2011
Daca ati lucrat 12 luni in ultimele 24 de luni cu program de 8 ore puteti primi somaj
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
dar daca am lucrat un an si 2 luni cu program de 4 ore si 3 luni cu program de 8 ore?? atunci nu mai pot??
amaly8 a scris:

dar daca am lucrat un an si 2 luni cu program de 4 ore si 3 luni cu program de 8 ore?? atunci nu mai pot??


In aceste conditii , aveti un stagiu de cotizare la somaj de 10 luni de zile ... va mai trebuie 2 luni de zile de stagu de cotizare ...

Stagiu de cotizare de minim 12 luni nu trebuie sa fie la acelasi angajator ..se poate cumula de la mai multi angajatori ... insa perioada care se ia in calcul sunt ultimele 24 de luni de la data depunerii cererii pentru somaj.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
va multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Somaj/zile nelucratoare/4 ore Alexandrazim Alexandrazim Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie.Am fost angajata de 10 ani la o firma cu norma intreaga 8/zi.Contractul de munca s-a incheiat intr-o zi de ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare somaj RuxandraLarisa RuxandraLarisa Buna ziua.Un angajat doreste somaj.A lucrat la o alta firma unde i s-a incetat contractul cu 55b. Apoi a lucrat la firma noastra 2 luni. Doreste sa ii incetez ... (vezi toată discuția)