avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda radar

Buna,

Am fost oprit in weekend de un echipaj al politiei pentru nerespectarea vitezei regulamentare. Mi s-a spus ca circulam cu 92 km/ora, eu cred ca viteza era mai mica.

Problema mea este ca am fost singurul extras din coloana. Toti participantii aveam aceeasi viteza si m-au extras pe mine pentru ca aveam numere din alt judet. Masina politiei era un logan fara semnele politiei rutiere. Pe procesul verbal am trecut obiectii ca am fost extras din coloana si ca masina nu prezenta insemnele politiei.

Pot contesta amenda? Este legal sa monteze radarele pe masini care nu prezinta semnele politiei rutiere? Nu mi se pare corect sa fiu singurul oprit pentru ca sunt din alt judet. Legea ar trebui se se aplice pentru toti.

Multumesc mult,
Radu
Cel mai recent răspuns: PZoli , utilizator 14:43, 5 Septembrie 2011
Daca apreciati ca nu au fost respectate normele in vigoare,ca exista motive temeinice pentru anulare PV,aveti dreptul ca in termen de 15 zile de la comunicare,sa formulati plangere la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Faceti plangere impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, insa nu va bazati pe faptul ca "nu au murit si caprele vecinilor" si nici pe faptul ca masina nu avea insemnele politiei...incercati sa gasiti alte motive care sa va indreptateasca!
Contestati procesul verbal de contraventie si cereti instantei sa oblige politia sa dovedeasca ca ati circulat cu viteza de 92 km/h
Putin apartine de tema: Poate sa ne zica un SPECIALIST, ca articolul care zice, ca agentul constatator este cel care intocmeste PV, mai este in vigoare? Se poate folosi ca motiv la contestare, daca PV a fost intocmit de un agent, altul de care statea in masina cu radar?
Multumesc(-im) anticipat!
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
PZoli, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal contraventie auto erv erv Circulam cu masina din directia Sibiu spre Brasov. In zona localitatii Porumbacu de Jos (inainte sau dupa, nu mai tin minte exact) sunt inregistrat de aparatul ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal de contraventie radar in mers ciprian801 ciprian801 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, daca se poate, care este procedura pentru a face contestatie impotriva procesului verbal de constatare a unei contraventii ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru viteza pe nedrept Anonim_00 Anonim_00 Buna seara, Tatal meu circula in localitate cu 55 km/h ( il depaseau alte masini ) insa brusc a fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere. Cei doi ... (vezi toată discuția)