avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restante banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restante banci

am ramas in urma cu achitarea ratelor la banca(lunar am depus o suma, dar mai mica 100 ron in loc se 370 ron ) iar acum am primit o somatie de executare silita!
ce pot face in situatia data?
Cel mai recent răspuns: nitzu , utilizator 11:54, 2 Septembrie 2011
Solicitati micsorarea ratei, daca e posibil, banii pe care i-ati platit probabil nu au acoperit nici macar penalizarile.
Solicitati totodata , si un extras de cont pentru a vedea exact situatia actuala a imprumutului.
Cat priveste executarea silita, actiunea bancii e corecta, in mai toate contractele de credit se prevede o clauza de exigibilitate a imprumutului, daca imprumutatul nu isi achita ratele la timp ( adica banca are dreptul sa solicite rambrusarea intregului credit neachitat, dobanzi, penalizari + costuri de executare).

Va trebui sa renegociati acel contract de credit in sensul ca, puteti solocita lungirea perioadei de creditare sau micsorarea dobanzii. De asemenea ar mai fi posibil ca banca sa va propuna sa fiti scutit de obligatia de plata a ratei o perioada de timp si sa platiti doar dobanda, in cazul in care veti prezenta dovezi privind micsorarea veniturilor dvs. Va trebui sa mergeti cat mai urgent la banca pentru a discuta cu ei, intrucat procedura de executare silita impotriva dvs este pe cale sa inceapa. E mai bine sa evitati aceasta situatie, de aceea mergeti si discutati cu ei in mod obiectiv. Fiind o perioada de criza, bancile au tot felul de solutii pentru a sprijini clientii care nu mai pot face fata ratelor, dar va trebui sa fiti atent si la ce va propun ei, sa nu cumva sa va agravati situatia.
Apelati la serviciile unui mediator. Cu ajutorul acestuia (prin intermediul acestuia) negociati restituirea creditului in conditiile care va avantajeaza pe dumneavoastra.
somatia primita este insotita si de comunicare din partea executorului pentru a achita suma de 29870 ron intregul credit plus alte cheltuieli.
ce am de facut? vine sa-mi ia apartamentul deoarece bunurile din apartament nu valoreaza mai mult de 3500?
sau poate sami faca si proprire pe salarii?
cu banca se mai poate discuta in situatia data?
va rog
Trebuie sa formulati contestatie la executare, prin care sa solicitati anularea executarii si suspendarea executarii pana la solutionarea definitiva a cauzei. Va trebui sa introduceti contestatia la Judecatoria de unde apartineti. In paralel discutati si cu banca, si incercati sa ajungeti la o intelegere, in asa fel incat sa renunte la executarea silita pornita impotriva dvs. Apelati la un avocat daca nu va descurcati cu contestatia pentru ca e important sa fie formulata temeinic.

Alte discuții în legătură

Executare silita dritaS dritaS buna ziua am contractat un credit in 2008 iar anul trecut am ramas fara loc de munca am fost la banca si l-eam explicat situatia dar au spus ca nu pot face ... (vezi toată discuția)
Executare silita Arisandy Arisandy Am contractat un credit ipotecar in 2008 la o banca, am platit 1 an de zile cite 1000 lei pe luna, iar in conditiile in care ni s-au redus sporurile din ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar!!! imposibilitate plata sebycopilu sebycopilu Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat daca se poate din partea unui specialist. Mama mea a contactat un credit ipotecar de 70.000 euro pentru achizitia unui ... (vezi toată discuția)