Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

somatie de plata

in cazul in care exista o somatie de plata referitoare la o hotarare ramasa definitiva in prima instanta...ce se mai poate face in afara de contestatie la executare si suspendarea executarii silite?este vb de un accident de masina, proprietarul avand polita casco valabil incheiata...si-a dus masina la service i-au reparat-o apoi l-au dat in judecata pt dauna, service-ul a castigat...persoana in cauza nu s-a prezentat niciodata crezand ca va plati compania de asigurari, iar acum e in discutie aceasta somatie de plata...
Cel mai recent răspuns: miticutza1 , utilizator 18:03, 31 August 2011
daca ar demostra in instanta valabilitatea contractului casco si ar solicita acum aceasta poprire...pt ca intre timp s-au mai adunat niste bani de dat...onorariu executor,avocat...si pana la urma toate astea din cauza ca nu a platit asiguratorul la timp...ati avut situatia asta prin instanta?
In momentul in care ati fost actionat in judecata trebuia sa chemati in solidar asiguratorul dv RCA care trebuia sa plateasca toate daunele rezultate din eveniment. Si acum puteti face acest lucru si nu sa platiti dar actionati si dv asiguratoruldv RCA pt refuz de plata si lipsa motivatie pt refuzul de plata. Angajati-va un avocat si actionati!
problema se pune daca in faza de executare a hotararii...respectiv somatia de plata,implicit contestatia la executare... se mai poate chema la plata prin vreo metoda...asiguratorul....
Exista in acelas procedura posibilitatea de a actiona la asigurator solidar, printr-o cheamare in garantia. IN orice caz puteti actiona pe asigurator. Fiti atent sa nu fie trecut cele doi ani de prescriptia.Unei judecatori admite cererea in cadrul somatie de plata si alti nu. Vedeti aici discutia: www.avocatnet.ro/content/for...
si aici: www.avocatnet.ro/content/for...
va multumesc...interesante discutii...analizez

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o speta cu o companie de asigurari rca. detin un ... georgemro georgemro Buna ziua, Am o speta cu o companie de asigurari RCA. Detin un autoturism pentru care am incheiat o polita RCA cu decontare directa cat si o polita Casco, ... (vezi toată discuția)
Dauna totala tama tama am o dacie 1995 care a suferit o dauna totala iar asiguratorul respectiv uniqa ma despagubeste cu fabuloasa suma de 400euro, masina intradevar nu are o valoare ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat asigurare rca DanP03 DanP03 Buna ziua.In urma cu 4 luni am facut un accident auto usor in care eu am fost vinovat(nu am pastrat distantra si am lovit un alt autoturism usor in bara ... (vezi toată discuția)