avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua, Am o speta cu o companie de asigurari RCA. ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua, Am o speta cu o companie de asigurari RCA. Detin un ...

Buna ziua,

Am o speta cu o companie de asigurari RCA. Detin un autoturism pentru care am incheiat o polita RCA cu decontare directa cat si o polita Casco, la o alta societate. Autoturismul a fost implicat intr-un accident, vina avand-o un alt sofer/autoturism, asigurat la o companie in faliment. Evident am ales sa folosesc propria polita RCA dar acestia au refuzat dosarul fara sa justifice exact de ce. Banuiesc ca pentru a evita un regres catre societatea falimentara. In situatia de fata, daca aleg sa merg la Casco, acestia vor face regres catre RCA-ul meu cu decontare directa sau catre firma de asigurari a autoturismului vinovat? Mi se pare abuziv refuzul asiguratorului meu RCA cat si lipsa totala de comunicare de care a dat dovada. Ce variante am sa-i fac sa plateasca, ii pot trimite in judecata sau voi fi obligat sa ma indrept direct catre societatea (in faliment) a vinovatului?

Multumesc,
George
Cel mai recent răspuns: georgemro , utilizator 19:13, 6 Mai 2022
Decontarea directa nu opereaza daca in evenimetul rutier au fost implicate mai mult de doua autovehicule, daca au fost victime, Nu stiu daca este cazul dv, In ce priveste reparatia pe polita casco , asiguratorul va face regres ( daca aveti clauza de regres) impotriva asiguratorului politei rca pe care o detine soferul vinovat , Solicitati in scris raspunsul asiguratorului privind refuzul de a-si asuma plata daunei conform politei cu decontare directa
~ Conținut șters la cerere ~


Voinea Liviu a scris:

Este abuziv refuzul.
De fapt,daca actionati ca la carte,nu va puteau refuza...
Regresul,in orice caz,se va face catre RCA ul vinovatului.


Este abuziv, mai ales avand in vedere ca nu au dat nicio explicatie. Au fost doar 2 auto implicate, fara victime. Soferul vinovat a fost cooperant, s-a semnat amiabil, s-a declarat in 24h, constatare la sediul lor etc. Din punctul meu de vedere, consider ca am actionat ca la carte, pentru standardele unui asigurat de rand.

Ii pot da in judecata pentru valoarea reparatiei? Sau ei pot refuza responsabilitatea, directionandu-ma catre asiguratorul vinovatului?

Multumesc!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rata daunei la asigurari casco tig tig RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO Buna ziua, Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator ... (vezi toată discuția)
Despagubire Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Buna seara! Masina Y a intrat in spatele masinii X astfel incat i-a provocat dauna totala. Societatea de asigurari a masinii Y va despagubi soferul masinii ... (vezi toată discuția)
Actiune in regres lucianCT lucianCT in cazul unei actiuni in regres impotriva societatii de asigurare rca a celui vinovat, societatea de asigurare rca a celui vinovat poate refuza plata pe motiv ... (vezi toată discuția)