avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme cu restituirea cartii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme cu restituirea cartii de munca

Daca angajatorul este o institutie de stat ( sau partial de stat), care nu are inregistrate contractele de munca la ITM, iar cartile de munca se tin la sediul institutiei, o reclamatie depusa la ITM are valoare? Adica ITM se implica in acest caz? Si daca raspunsul este ca nu se implica , ce pot face pentru a-mi recupera carnetul de munca? unde trebuie sa fac o reclamatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 28 August 2008
ITM se implica indiferent de unde sunt cartile de munca si de capitalul sociel al firmei. cu reclamatie la ei va puteti recupera carnetul
Mai bine depuneti o sesizare la Inspectia Muncii, organ care are in subordine ITM-urile. Adresa institutiei fiind : Str. Matei Voievod nr.14, Sector 2, Bucuresti.


Inspectorii de munca, verifica aplicarea unitara a legilor in domeniul muncii si al relatiilor de munca la angajatori persoane fizice si juridice din sectorul public, mixt, privat si alte categorii prevazute de lege.
Depuneti cu incredere o sesizare fie la ITM fie la Inspectia Muncii (in cazul ultimei insititutii, petitia dumneavoastra va fi trimisa tot ITM-ului spre rezolvare).
Inspectia Muncii are Corp de Control care controleaza, iar in Bucuresti acestia se deplaseaza in teren si verifica aspectele semnalate in sesizare.. Este posibil ca pentru celelalte ITM-uri ,sesizarile primite de catre Inspectia Muncii sa fie trimise acestora. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca barberyan barberyan itm sibiu mi-a pierdut cartea de munca , cum ii pot trage laraspundere??#-o (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna mipa mipa Am lucrat ca asistent personal al unei persoane cu handicap grav-deci angajatul unei primarii.La solicitarea angajatorului am cerut incetarea contractului de ... (vezi toată discuția)
Reclamatie oana8989 oana8989 buna ziua.sunt asistenta medicala.unde ar trebui sa ma adresez pentru a face o reclamatie legata de locul de munca?multumesc (vezi toată discuția)