Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

termen prescriptie facturi

Buna, as dori sa stiu,(am un abonament telefonic la [editat] neplatiti si-s dat la recuperatori de debite) care este perioada de prescriere a acestui abonament si de la ce data se incepe :de cind ai facut abonamentul ,de cind ti l-a inchis sau de cind au inceput firma de recuperare sa-mi trimita scrisori,,,va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:18, 2 Septembrie 2011
Termenul de prescriptie e de trei ani de la data de la care trebuie efectuata plata facturilor. Termenele de plata sunt lunare astfel incat in fiecare luna, pana la suspendare, probabil aveti cate o factura.
Cat priveste noul cod, vom vorbi de aceste cazuri dupa 1 oct, intrand sub incidenta acestuia facturile neplatite incepand cu aceasta data, dar nu va ganditi ca la abonamentele de telefonie se va aplica teoria impreviziunii.......

.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Doinita Stingaciu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la tel mobila adyta2000 adyta2000 va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns;in februarie 2011 am platit ultima data abonamentul la telefon iar in martie 2011 a venit de plata 1200 ron.de ... (vezi toată discuția)
Prescriere creanta furnizor telefonie claus1001 claus1001 Buna ziua. In 28.12.2005 a fost incheiat un contract pe 2 cu [editat]. Dupa prima luna abonamentul nu a mai fost platit. Nu a fost nici o hotarare ... (vezi toată discuția)
Creditor-societate recuperari creante stefan2008ro stefan2008ro Buna ziua In 2004 am facut un abonament la [editat] dar nu am vrut sa imi iau nici un telefon, doar abonamentul. Nr care l-am facut abonament a fost cartela ... (vezi toată discuția)